1 juli 2020

De universiteit en duurzaamheid

Voor de Universiteit Utrecht gaat duurzaamheid over wereldwijde vraagstukken én over duurzaamheid dichtbij.

Vanaf vandaag staat de duurzaamheidsmonitor 2019 online. Hierin lees je welke stappen er in 2019 zijn gezet om de universiteit te verduurzamen en vind je een overzicht van duurzaamheidshoogtepunten uit onderwijs en onderzoek. Bekijk de resultaten in vogelvlucht of lees de verhalen van de mensen die achter de schermen werken aan duurzaamheid. Vorig jaar publiceerde de universiteit voor het eerst een duurzaamheidsmonitor over 2018.

De universiteit als agent of change

Het belang van deze monitor wordt onderstreept door Annetje Ottow, vicevoorzitter van het College van Bestuur: "Als universiteit zijn we een agent of change op het gebied van duurzaamheid. Transparant zijn over de inspanningen en resultaten is integraal onderdeel van veranderkracht in wording. Met een monitor kunnen we onze transitie en de duurzame impact hiervan nauwgezet volgen."

Groene verhalen

Aan de verduurzaming van de universiteit werken heel veel mensen. Medewerkers en studenten die op kleine en grote schaal voor duurzame verandering zorgen. Daarover lees je meer in 'groene verhalen'.

De monitor heeft de vorm van een online magazine. Op deze manier klik je gemakkelijk door behaalde duurzaamheidsresultaten in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.