5 maart 2020

Ron Jans over het Leiderschapsprogramma

“De unieke kijk van studenten op leiderschap, geeft mij een frisse blik en een nieuw perspectief”

Masterstudenten in het universiteitsbrede Leiderschapsprogramma krijgen onderwijs van ervaren leiders uit het bedrijfsleven, de politiek en maatschappelijke organisaties. Daarnaast volgen ze de verschillende leiders drie dagen lang op de werkvloer.

Zowel Ron Jans, voormalig coach PEC Zwolle, als Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam, geven onderwijs in het programma. Ron Jans: “Ik vind het geweldig om mee te doen aan het Leiderschapsprogramma. Het is voor mij niet alleen inspirerend, maar ook echt leerzaam om met zulke gemotiveerde en geïnteresseerde jonge mensen te werken. Hun unieke blik op zaken geeft mij nieuwe, leuke en nuttige perspectieven”. Cathelijne Broers: “Drie studenten hebben een aantal dagen met mij meegelopen tijdens mijn werk in de Hermitage en de Nieuwe Kerk. Door hun vragen en opmerkingen ben ik mij veel meer bewust van mijn eigen handelen als museumdirecteur.”

Persoonlijk leiderschap

In het programma staat de persoonlijke ontwikkeling van de studenten centraal. Ze ontwikkelen publieke spreekvaardigheden en leren wat hen tot een goede leider maakt. Louk Smalbil (student): “Door de verschillende achtergronden van de leiders en mijn medestudenten krijg ik telkens weer nieuwe inzichten over mijzelf. Gaandeweg ben ik daardoor gegroeid op sociaal en creatief vlak. Daarnaast heeft het programma me een nieuwe blik gegeven op de complexiteit van leiderschap en de sociale dilemma's waar een leider mee te maken krijgt."

honours