De Thematic Interdisciplinary Challenge (TIC)

Ga jij de uitdaging aan?

Wil jij complexe maatschappelijke problemen onderzoeken met studenten en proffesionals uit verschillende richtingen? Breek jij je hoofd graag over duurzaamheidsvraagstukken, voedselvraagstukken, of vraagstukken rondom migratie en mensenrechten? Doe dan mee met een van de vier Thematic Interdisciplinary Challenges!

De Thematic Interdisciplinary Challenge (TIC) is een keuzevak van 7,5 ECT voor derdejaars Bachelorstudenten, Masterstudenten en professionals uit verschillende disciplines. De cursus bevordert interdisciplinaire en cross-level samenwerking en lost maatschappelijke uitdagingen op binnen de vier strategische thema’s van de Universiteit Utrecht.

Er zijn vier Thematic Interdisciplinary Challenges (TICs), gekoppeld aan de strategische thema’s binnen de universiteit. Dit zijn de volgende thema’s:

De cursus biedt een mix van (gast) lezingen, interviews, workshops en discussies. Interdisciplinaire groepen van 4-5 studenten en lifelong learners hebben hun theoretische kennis toegepast om echte maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

Het programma van de cursus vind je hier. En de website.