De studentassessoren GW 2022-2023 stellen zich voor

Aan het begin van elk studiejaar krijgt de faculteit Geesteswetenschappen 5 nieuwe student-assessoren: een algemene student-assessor voor heel GW en 4 departementsassessoren. Zij geven advies over student- en onderwijszaken in respectievelijk het faculteitsbestuur en de departementsbesturen. Zo verbeteren ze de faculteit ook voor jou. Ontmoet ze hieronder!

Chiara Stam, facultaire studentassessor

Chiara Stam, facultair studentassessor

Hoi! Mijn naam is Chiara Stam en dit jaar word ik de studentassessor van de faculteit Geesteswetenschappen. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze functie mag gaan vervullen dit jaar, ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan deze fijne faculteit.

Ik studeer zelf Media en Cultuur en ik ben erg actief geweest binnen de universiteit. Zo ben ik voorzitter studievereniging AKT en voorzitter van de studentengeleding van de Faculteitsraad Geesteswetenschappen geweest. Vorig jaar zat ik in de Universiteitsraad.

"Leren hoe een grote organisatie in elkaar zit"

Besturen vind ik niet alleen ontzettend leuk, ik vind het ook heel erg interessant om te leren hoe zo’n grote organisatie als een faculteit bestuurlijk precies in elkaar zit. Ik ben ontzettend blij dat we het academisch jaar weer ‘normaal’ kunnen beginnen na een aantal covid-jaren.

Focus op de verbinding tussen studenten

Komend jaar wil ik me focussen op de verbinding tussen studenten onderling, maar ook op die tussen studenten en de faculteit. Daarnaast zal ik me vooral richten op diversiteit en inclusie op alle mogelijke manieren in het beleid. Ik geloof dat de faculteit een plek moet zijn waar eenieder zich op diens gemak voelt!

Ik kijk er ontzettend naar uit om me hiervoor in te gaan zetten en de studenten te mogen vertegenwoordigen.

Contact

studentassessor.gw@uu.nl

Max van den Bos, assessor departement Filosofie en Religie

Max van den Bos

Hi! Ik ben Max van den Bos en ben dit jaar de studentassessor van het departement Filosofie en Religiewetenschappen! Met mijn achtergrond in finance, economie en marketing heb ik ervoor gekozen mij op een andere manier verder te ontwikkelen. Zo heb ik afgelopen studiejaar de premaster Applied Ethics succesvol afgerond en zal ik dit jaar zowel met de master Applied Ethics als de premaster Geschiedenis van politiek en maatschappij starten. Het is niet nieuw voor mij om als een spin in het web te functioneren en daarom ga ik mij met veel plezier dit jaar inzetten voor de student op de Universiteit!

Contact

fenr_departementsassessor.gw@uu.nl

Melle Berg, assessor departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis

Melle Berg

Ik ben Melle Berg en het komende jaar zal ik de rol van departementsassessor bij Geschiedenis en Kunstgeschiedenis voor een tweede keer vervullen. Zelf studeer ik Geschiedenis, met een voorkeur voor de economische en sociale geschiedenis. Ik heb in de afgelopen jaren UU-bestuurlijke kennis opgedaan in de faculteitsraad van 2020-2021 en sindsdien als assessor bij GKG. Komend jaar wil ik mij inzetten voor het welzijn van studenten en de bevordering van de medezeggenschap.

Ik ben in Utrecht geboren en heb mijn hele leven nooit meer dan tien kilometer hemelsbreed van de Domtoren af gewoond. Mijn leven speelt zich dus grotendeels af in en om ons mooie ‘stadsie’. In mijn vrije tijd doe ik met veel plezier aan schermen en ben ik ook bestuurlijk en politiek actief, onder andere als voorzitter van Schermvereniging Pallós en voorzitter van de Politiekfabriek Utrecht (de samenwerkingsorganisatie van alle politieke jongerenorganisaties in Utrecht).

Contact

gkg_departementsassessor.gw@uu.nl

Kes Wieringa, assessor departement Media- en Cultuurwetenschappen

Kes Wieringa

Hallo, mijn naam is Kes Wieringa, 22 jaar, en ik ben de departementsassessor van het departement Media- en Cultuurwetenschappen. Dit is mijn tweede jaar als assessor en ik hoop mijn kennis van vorig jaar mee te nemen naar dit jaar. Ik doe Media en cultuur en de minor Journalistiek. Naast assessor ben ik ook een jaar onderwijscommissaris van het bestuur van studievereniging AKT geweest. Afgelopen jaar heb ik mij ingezet voor klankbordgroepen: gesprekken over de verschuiving van online naar fysiek onderwijs en over het welzijn voor studenten. Ik wil mij dan ook graag dit jaar wederom inzetten voor studentenwelzijn.

Contact

mcw_departementsassessor.gw@uu.nl

Marieke Rotman, assessor departement Talen, Literatuur en Communicatie

Marieke Rotman

Dia dhuit! Mijn naam is Marieke Rotman (20) en ik ben dit collegejaar de departementsassessor van het departement Talen, Literatuur en Communicatie. Zelf ben ik momenteel derdejaars student Keltische talen en cultuur en zit ik met veel plezier in het bestuur van Asterix, onze studievereniging. Vorig jaar heb ik als notulist veel OC-vergaderingen van verschillende opleidingen bijgewoond en dat heeft mijn interesse in de studentvertegenwoordiging aangewakkerd. Ik houd me graag bezig met het studentenperspectief en ik heb er onwijs veel zin in om me in te mogen zetten voor de student!

Contact

tlc_departementsassessor.gw@uu.nl