20 september 2021

De studentassessoren GW 2021-2022 stellen zich voor

Aan het begin van elk studiejaar krijgt de faculteit Geesteswetenschappen 5 nieuwe student-assessoren: een algemene student-assessor voor heel GW en 4 departementsassessoren. Zij geven advies over student- en onderwijszaken in respectievelijk het faculteitsbestuur en de departementsbesturen. Zo verbeteren ze de faculteit ook voor jou. Ontmoet ze hieronder!

Imke van Dam, facultaire studentassessor
Student-assessor Geesteswetenschappen Imke van Dam
Imke van Dam

Hoi! Ik ben Imke van Dam en ben dit jaar de studentassessor van de faculteit Geesteswetenschappen! Ik heb er veel zin, van jullie allemaal leren kennen tot mijn steentje bijdragen binnen deze mooie faculteit! Zelf ben ik momenteel vierdejaars student English Language and Culture, waar ik me ook al sinds mijn eerste jaar druk heb gehouden binnen de studievereniging Albion. Zo heb ik een jaar in het bestuur plaatsgenomen als voorzitter, wat mij goed beviel. Studeren vind ik het leukst als ik er iets bij doe, dus ga ik mij komend jaar lekker druk maken voor de student.

Aandachtspunten

Komend jaar zal ik mij focussen op de bestuursbeurzenverdeling bij de studieverenigingen en de bekendheid van de medezeggenschap. Voor dat tweede punt wil ik me inzetten, om te kijken of meer studenten uiteindelijk van alle soorten medezeggenschap meer zullen weten! Mocht je hiervoor dus ideeën hebben of er een keer over met me willen praten, ben ik bereikbaar per e-mail.

Verder ontmoet ik iedereen graag, dus als je een keertje kennis wilt maken laat het met weten!

Contact

studentassessor.gw@uu.nl

Nikè van Wijck, assessor departement Filosofie en Religie
departementsassessor F&R, Nikè van Wijck
Nikè van Wijck

Ik ben Nikè van Wijck, 23 jaar oud en dit collegejaar departementassessor van het departement Filosofie en Religiewetenschap. Ik ben in juni afgestudeerd van de Bachelor Filosofie en nu gestart met de master Applied Ethics. Vorig collegejaar ben ik studentmentor van eerstejaars studenten geweest, waarbij ik nieuwe studenten ondersteunde bij onderwijs gerelateerde en persoonlijke kwesties, ze wegwijs maakte binnen de universiteit en ze begeleidde bij het ontwikkelen van studievaardigheden. Daarnaast heb ik, als student-assistent, de afgelopen twee jaar docenten mogen ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Kwaliteit van het onderwijs verbeteren

Deze ervaringen binnen de universiteit hebben ervoor gezorgd dat ik een kijkje heb mogen nemen in de wereld van bachelor- en masterstudenten, wat mij een breed beeld heeft gegeven over het onderwijs en hoe studenten én docenten dit ervaren. Ik wil mij dit jaar dan ook inzetten voor een efficiënte en prettige communicatie tussen studenten en docenten, met als hoofddoel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De afgelopen jaren is mijn interesse in het onderwijs sterk gegroeid en ik denk dat mijn functie als departementsassessor hier goed op aansluit.

Heb je vragen, wil je iets aankaarten of heb je suggesties ter verbetering van het departement of opleidingen? Stuur mij gerust een mailtje!

Contact

fenr_departementsassessor.gw@uu.nl

Melle Berg, assessor departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis
Departementsassessor GKG, Melle Berg
Melle Berg

Ik ben Melle L. Berg en komend jaar zal ik de rol van departementsassessor bij geschiedenis en kunstgeschiedenis vervullen. Ik ben bachelorstudent Geschiedenis, met een voorkeur voor de economische en sociale geschiedenis. Als lid van de faculteitsraad heb ik vorig jaar al van alles meegekregen over het functioneren van de medezeggenschap, de faculteit en het departement GKG.

Ik ben geboren in Utrecht, maar woon al bijna mijn hele leven in Houten. In mijn vrije tijd doe ik met veel plezier aan schermen en ben ik ook bestuurlijk actief, onder andere als voorzitter van Schermvereniging Pallós, voorzitter van de Politiekfabriek Utrecht (de samenwerkingsorganisatie van alle politieke jongerenorganisaties in Utrecht) en landelijk voorzitter van medezeggenschapspartij De Vrije Student.

Contact

gkg_departementsassessor.gw@uu.nl

Kes Wieringa, assessor departement Media- en Cultuurwetenschappen
Departementsassessor MCW, Kes Wieringa
Kes Wieringa

Hallo, mijn naam is Kes Wieringa, 21 jaar, en ik ben de nieuwe departementsassessor van het departement Media- en Cultuurwetenschappen. Vorig jaar was ik de Onderwijscommissaris van studievereniging AKT, van Media en cultuur. Hierdoor heb ik als student al beter kennis mogen maken met de universiteit, maar ik verheug mij erop hier nog meer van mee te krijgen.

Intermediair tussen student en de universiteit

Ik wil mij dit jaar dan ook graag inzetten voor de kwaliteit van het onderwijs en voor het contact tussen opleidingscommissies en de universiteit. Ik kijk daarnaast ook uit naar de verschuiving van het online onderwijs naar fysiek onderwijs, of beter gezegd: de terugkeer naar. Ik kijk daarbij heel erg uit naar mijn rol tussen de student en de universiteit.

Contact

mcw_departementsassessor.gw@uu.nl

Demi Bartels, assessor departement Talen, Literatuur en Communicatie
Departementsassessor TLC Demi Bartels
Demi Bartels

Shwmae! Mijn naam is Demi Bartels (22). Afgelopen jaar heb ik mijn BA Keltische Talen en Cultuur afgerond, dit jaar ben ik begonnen met de MA Professioneel Vertalen, track Engels. Daarnaast ben ik komend jaar de departementsassessor van TLC. Tijdens mijn BA ben ik twee jaar studentlid van de OC Keltisch geweest, evenals voorzitter van studievereniging Asterix. Als OC-lid en bestuurslid krijg je al veel mee van het departement, bestuur en beleid, wat me erg aansprak.

Daarnaast vind ik medezeggenschap en het delen van het studentenperspectief ontzettend belangrijk, dus daar wilde ik graag op een hoger niveau mee aan de slag. Net als mijn voorganger streef ik ernaar een toegankelijk aanspreekpunt en een actieve vertegenwoordiger van het studentenperspectief te zijn.

Belangen van studenten vertegenwoordigen

Uiteraard zal het teruggaan naar fysiek onderwijs dit jaar een uitdaging zijn waar nog veel creatief over nagedacht zal moeten worden, ik hoop hierbij de belangen van de studenten te kunnen vertegenwoordigen. Ook hoop ik dit jaar de professionaliteit binnen het evaluatieproces en stagemogelijkheden binnen de BA-programma’s te verkennen.

Ik vind persoonlijk contact erg belangrijk dus aarzel niet om even een mailtje te sturen bij vragen of opmerkingen, maar ook gewoon voor een gezellig gesprek.

Contact

tlc_departementsassessor.gw@uu.nl