De Diversity & Inclusion Award 2024 is uitgereikt

26 maart was het zo ver, de winnaar van de Diversity & Inclusion Award 2024 werd bekendgemaakt. De prijs werd dit jaar in ontvangst genomen door Makeda Ferguson en daarnaast werd er voor het eerst ook de D&I Stimulation Award uitgereikt...

D&I Award en D&I Stimulation Award

EDI Programma manager Brigitte Prieshof opende de uitreiking met een welkomstwoord aan alle aanwezigen in de bomvolle zaal, waarna de genomineerden zich voorstelden en vertelden over hun toewijding op het gebied van diversiteit en inclusie en het belang daarvan binnen de universitaire gemeenschap. Decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen, Leoniek Wijngaards, sprak vervolgens de laudatio’s uit en onthulde de winnaars. De laudatio's zijn online te lezen: lees de Laudatio Diversity and Inclusion Award(pdf ) en de Laudatio Best Support Award (pdf).

Naast de D&I Award werd voor het eerst ook de D&I Stimulation Award uitgereikt. Deze nieuwe prijs is bedoeld om veelbelovende initiatieven een extra steuntje in de rug te geven. De winnaar van deze nieuwe award is Yousef Al-SallalOok het UMC was van de partij. Charisma Hehakaya, winnaar van de D&I award 2023, reikte dit jaar de door haarzelf bedachte ‘Best Support Award 2024’ uit. Deze award is speciaal voor medewerkers van het UMCU en werd uitgereikt aan Nizarre Henriquez.

I feel very hopeful for the future, and it feels as if all the work the past and present boards have put into ACHN is being recognised and honoured. I hope that the UU and Science Park remains a place where we can all give support and be supported.

Profielfoto van Makeda
Makeda Ferguson
Winnaar D&I Award 2024

Nothing is greater than when your achievements are acknowledged. This achievement is not mine alone, it is that of everyone around me and those who are making an effort to build a new life.

Yousef Al-Sallal
Winnaar D&I Stimulation Award 2024

Treat everybody the way you would like te be treated. And for al the people listen more and speak less.

Nizare Henriquez
Winnaar Best Support Award 2024

2500 euro

De award-uitreiking viert en erkent de inzet van individuen of teams die hebben bijgedragen aan een inclusieve en diverse universiteit. Naast de erkenning ontvangt de winnaar een prijs van € 2.500, bedoeld ter ondersteuning van verdere inspanningen op het gebied van diversiteitsbevordering.

Wie waren er allemaal genomineerd?

Over EDI

Het doel van het programma Equality, Diversity & Inclusion (EDI) is dat iedereen zich welkom en gewaardeerd kan voelen bij de Universiteit Utrecht. Wij geloven dat diversiteit van medewerkers en studenten het academisch debat verrijkt en dat iedereen gelijke kansen verdient. Dit streven zien we als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie
Lees meer