Daglichtlampen bij de UU

Herken jij het gevoel dat je een dipje hebt in het najaar, je minder energie hebt of slechter slaapt? Jaarlijks ervaren meer dan 500.000 Nederlanders dit! De oorzaak is een tekort aan daglicht in deze periode. Daglicht speelt namelijk een cruciale rol bij de productie van de hormonen melatonine en serotonine in het lichaam. Met een daglichtlamp stimuleer je de aanmaak van deze essentiële hormonen, wat bijdraagt aan jouw mentale gezondheid, energie, focus én slaap. Ideaal voor die donkere dagen!

Hoe werkt een daglichtlamp?

Met een daglichtlamp creëer je licht dat vergelijkbaar is met écht daglicht. Daglicht (ofwel indirect zonlicht) heeft een waarde tussen de 10.000 – 15.000 lux. Voor een vergelijking: in een goed verlicht kantoor krijg je ongeveer 500 lux, terwijl dit in een huis vaak maximaal 250 lux is. Een speciale daglichtlamp heeft een waarde van maar liefst 12.000 lux!

Hoe leen je een lamp?

De lampen zijn te gebruiken bij studentenservice (Heidelberglaan 6, UU4U) tijdens openingstijden (ma-do 10:00 tot 13:00u) door zowel studenten als medewerkers. Vraag bij de balie om een lamp, lever een ID-kaart/rijbewijs/campuskaart in en zoek een rustig plekje in de ruimte. Na gebruik lever je de lamp weer in en krijg je jouw pas weer terug. Je stelt zelf de timer in en bepaalt hoe vaak je langs wilt komen.

Wat: daglichtlampen ter ondersteuning in de donkere maanden
Voor wie: alle studenten en medewerkers van de UU
Waar: studentenservice (UU4U)
Kosten: gratis!