16 maart 2020

Coschappen en patiëntgebonden wetenschappelijke stages stoppen

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan razendsnel. Je hebt hier inmiddels van de Universiteit Utrecht ook al berichten over ontvangen. Hierbij een paar belangrijke mededelingen vanuit de opleiding Geneeskunde/ SUMMA.

Coschappen stoppen

Vandaag is besloten om alle coschappen te stoppen, met ingang van dinsdag 17 maart 2020 en in ieder geval tot 20 april 2020. Het gaat hierbij om alle LINKs, reguliere coschappen, ASAS, BSAS, keuze coschappen, studentenpoli’s, huisartsstages, sociale geneeskunde, coschap in de wijk, meeloop stages etc. Echt alles stopt. Hiermee vervalt de regeling die jullie donderdag 12 maart 2020 per mail hebben ontvangen.

Belangrijke redenen om te stoppen zijn het besmettingsgevaar voor en door coassistenten en het feit dat de zorg door het coronavirus anders georganiseerd wordt of gaat worden. Hierdoor is van een normale opleidingssituatie waarin je de leerdoelen kunt halen en voldoende supervisie krijgt geen sprake meer. Er is wat dit betreft natuurlijk verschil tussen ziekenhuizen en afdelingen; we hebben ervoor gekozen om één lijn te trekken. We weten nog niet wanneer de coschappen hervat kunnen worden.

Wetenschappelijke stages

Vanaf morgen 17 maart 2020 stoppen alle wetenschappelijke stages van de geneeskunde opleiding waar direct patiëntencontact bij is. Informatie over andere wetenschappelijke stages volgt morgen.

Vrijwilligers werk

We krijgen al enthousiaste aanmeldingen van studenten voor vrijwilligerswerk en verzoeken van plekken waar vrijwilligers nodig zijn. We werken aan een plan om vrijwilligerswerk door studenten te faciliteren. Op een manier dat het echt vrijwillig is en dat het werk passend is.

Ander onderwijs

Samen met de docenten werkt de opleiding aan de inzet van digitaal onderwijs voor de komende periode. De opleiding houdt je op de hoogte via je students-e-mail. Verder is besloten dat al het contact onderwijs tot 20 april niet zal doorgaan.

Vragen?

Je kunt telefonisch contact opnemen met het Studie-informatiepunt (STIP) met vragen die verband houden met dit besluit.
9.00 – 17.00 uur (werkdagen)
Het e-mailadres is: STIP@umcutrecht.nl