15 oktober 2020

Coming Out Day 2020: ceremonie samen met Hogeschool Utrecht

Afgelopen vrijdag, 9 oktober, organiseerde Universiteit Utrecht samen met Hogeschool Utrecht voor de vierde keer de viering van Coming Out Dag. Ook in 2020 wapperden de regenboogvlaggen weer op verschillende locaties: het Bestuursgebouw, Academiegebouw, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Janskerkhof en University College Utrecht.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vond er een kort event bij de Hogeschool Utrecht plaats met een select aantal genodigden. De vlaggenceremonie werd uitgevoerd door onze Diversity Dean Janneke Plantenga en Tineke Zweed, lid College van Bestuur Hogeschool Utrecht. Na de vlaggenceremonie spraken zij over de betekenis van inclusie voor de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Janneke Plantenga benadrukte in haar toespraak het belang om nog steeds stil te staan bij acceptatie, gelijkheid en veiligheid van alle mensen uit de LGBT+ community. Ook sprak ze haar wens uit dat op Coming Out Day 2021 zowel de Hogeschool als de Universiteit Utrecht weer een stukje inclusiever zijn geworden.

Aansluitend werd het thema inclusie ook besproken door vertegenwoordigers van LHBT+ studentenvereniging U.H.S.V. Anteros en het UURainbow netwerk. John de Wit, vertegenwoordiger van het netwerk, benadrukte dat iedereen op een eigen manier divers is en op een plek wil werken waar je welkom bent: “Inclusie doen we samen, voor elkaar”.

Tot slot nodigde Janneke Plantenga de Hogeschool uit om volgend jaar weer samen de regenboogvlag te hijsen bij de universiteit, op Coming Out Dag 2021.