Coco Kanters wint de Honours Teacher of the Year Award 2023

Dr. Coco Kanters is tijdens de Honours Community Dag uitgeroepen tot Honours Teacher of the Year 2023. Studenten van het Humanities Honours Programme nomineerden Coco vanwege haar uitzonderlijke begeleiding en ondersteuning.

“Coco creëert actief een veilige en ondersteunende omgeving die studenten aanmoedigt om nieuwe uitdagingen aan te gaan, met het besef dat falen en leren van fouten essentiële stappen zijn om te groeien”.

De jury, bestaande uit de Honours Dean, Prof. Dr. Stephanie Rosenkranz,  facultaire honoursdirecteuren en honoursstudenten, erkende volmondig Coco’s opmerkelijke vermogen om een balans te vinden tussen studenten de vrijheid te geven om hun grenzen te verkennen en waardevolle begeleiding te bieden wanneer nodig. Bovendien werd Coco’s persoonlijke betrokkenheid bij het leerproces van haar studenten zeer gewaardeerd.

Met dankbaarheid voor het ontvangen van de award deelde Coco: ‘Het enthousiasme van honoursstudenten is werkelijk aanstekend en inspirerend. Ik voel me altijd vol energie en gemotiveerd na onze sessies op dinsdagavond. Voor mij symboliseert deze award dat het gevoel wederzijds is, en ik ben trots dat de studenten mij hebben genomineerd voor zo'n prestigieuze prijs.'

Coco with her students

Platform om te experimenteren


Volgens Coco is Honours onderwijs een platform waar studenten kunnen experimenteren. Een plek die studenten de vrijheid geeft om hun academische intuïtie te volgen en onconventionele benaderingen te volgen bij het presenteren van hun onderzoeksresultaten. Coco streeft ernaar om een sterke gemeenschap onder haar studenten te bevorderen. Ze staat altijd klaar om een luisterend oor te bieden en persoonlijke begeleiding te geven.

Een belangrijk aspect van het Honours programma bij de Faculteit Geesteswetenschappen voor Coco is de studievereniging Eureka. Eureka speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van gemeenschapsgevoel door honoursstudenten uit verschillende geesteswetenschappelijke afdelingen met elkaar te verbinden, waardoor ze kunnen samenwerken, deelnemen aan discussies en van elkaar kunnen leren.

Honours Community Dag


De award werd uitgereikt tijdens de tweede editie van de Honours Community Dag, een jaarlijkse bijeenkomst waar honoursstudenten, docenten en medewerkers samenkomen om kennis te delen, boeiende sessies bij te wonen en hun werk te presteren.