5 februari 2019

Burgemeester ziet nieuwe VR-video van UU: “Het is net echt!”

Een film waardoor je je als kijker waant in Utrecht en het onderzoek van Universiteit Utrecht van dichtbij beleeft: de videoproducers van UtrechtVideo en de Universiteit Utrecht maakten samen een Virtual Reality-video (VR) en creëerden zo het ultieme visitekaartje van kennisstad Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen kreeg de primeur en mocht als eerst de video bekijken. “Het is net echt! Doodeng als je in de ballon zit. Erg mooi gedaan!”

In de film vlieg je over het water bij de Munt, fiets je onder de Dom door en vaar je met hoge snelheid door de grachten. Daarnaast zie je hoe wetenschappers van de Universiteit Utrecht op het Utrecht Science Park in hun eigen laboratorium of werkplek vertellen over hun onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken.

De Universiteit Utrecht ziet de video als een mooie kans om toekomstige studenten een indruk te geven over de levendigheid van de stad en om te laten zien hoe UU-wetenschappers innovatie en maatschappelijke impact mogelijk maken voor een betere toekomst.

Een VR-bril is geen vereiste, want ook op YouTube en Facebook kun je de film zien. Op een pc of laptop kijk je rond door met je muis slepende bewegingen te maken in de video. Op je smartphone kun je je telefoon ronddraaien, zodat het beeld automatisch meedraait.

Bekijk de video:

Bezoekers van de Bachelor Open Dag van de Universiteit Utrecht kunnen de film op zaterdag 16 maart in 360 graden met VR-brillen komen bewonderen in de hal van het Educatorium (Utrecht Science Park).