Bio-based Innovation Student Challenge-Europe (BISC-E)

In de EU groeit de aandacht voor de transitie naar een biobased economy. Ter ondersteuning hiervan organiseert TKI Green Chemistry & Circularity de Bio-based Innovation Student Challenge-Europe (BISC-E).

Wat is BISC-E?

BISC-E is een competitie waarin studenten worden uitgedaagd een biobased product of proces te ontwikkelen. Studententeams ontwerpen een biobased innovatie die voldoet aan criteria van duurzaamheid, economische levensvatbaarheid en technische haalbaarheid. De wedstrijd is intressant omdat studenten zo op een creatieve manier kunnen werken aan een multidisciplinaire opdracht terwijl ze meer leren over biogebaseerde ontwikkelingen. De challenge staat open voor alle universitaire studenten en laatstejaars HBO-studenten. Deze Challenge begint als een Nederlandse wedstrijd en het winnende Nederlandse team gaat op Europees niveau de strijd aan met andere nationale winnaars. Dit jaar zullen minstens 18 andere landen deelnemen! Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. 

Op 11 april is er een informatiebijeenkomst waar wordt uitgelegd hoe de competitie werkt en welke regels er gelden. De bijeenkomst is ook een goede manier om potentiële teamleden te vinden. Schrijf je in voor de informatiebijeenkomst op deze pagina.