Billie Cup vervangt wegwerpbeker

Billie Cup vervangt de wegwerpbeker

Vanaf 1 juli vervangt de Billie Cup de wegwerpbeker in alle bemenste restaurants en koffiecorners in de gebouwen van de UU. Met de herbruikbare beker die je eenmalig voor 1 euro koopt, verkleinen we de berg van 1,2 miljoen wegwerpbekers die we jaarlijks als universiteit produceren.

Billie Cup in de restaurants

Vanaf 1 juli krijg je bij de bemenste horecalocaties in de gebouwen van de UU geen koffie of thee meer geserveerd in wegwerpbekers, maar in een herbruikbare ‘Billie Cup’. De beker bestaat volledig uit recyclebaar polypropyleen. Voor de aanschaf van zo’n beker betaal je eenmalig een euro per cup. Wanneer je de beker inlevert, ontvang je een muntje. De muntjes vertegenwoordigen een waarde van één euro en kunnen ingeleverd worden voor of consumpties of een nieuwe schone Billie Cup.
Je koffie meenemen? Voor nog een euro koop je er een deksel bij. Deze is niet inwisselbaar, maar was je zelf af. De ingeleverde bekers worden schoongemaakt en weer gebruikt. Uiteraard mag je ook je beker blijven gebruiken die je meebracht van thuis.

Nieuwe regels voor wegwerp

Vanaf 1 juli worden geen gratis wegwerpbekers meer aangeboden. Dit geldt bijvoorbeeld voor bekers in de koffieautomaten, koffiebekers en bakjes in de restaurants en voor de foodtrucks in het USP. Je betaalt vanaf dat moment een bedrag bij gebruik van wegwerpbekers en -bakjes. Vanaf 1 januari 2024 zijn deze helemaal verboden. De Billie Cup is een duurzaam alternatief voor de wegwerpbeker.