4 juni 2018

Aanmelding interdisciplinaire honoursprogramma's geopend

Bijzondere afstudeerceremonie voor interdisciplinaire honoursstudenten

honourscollege_graduationghis2

Op maandag 28 mei jl studeerden 41 honours masterstudenten op bijzondere wijze af voor het honoursprogramma GHIS: na afloop van het officiële gedeelte gooiden de studenten hun afstudeerhoed in de lucht, om zo de afsluiting van dit populaire honoursprogramma te vieren. Het programma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars behandelt de strategische thema’s en focusgebieden van de Universiteit Utrecht en leert de masterstudenten wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen.

Elk jaar nemen ongeveer 45 masterstudenten aan dit interdisciplinaire, faculteitsoverstijgende honoursprogramma deel. De onderwerpen binnen het programma zijn divers, van wereldwijde gezondheidskwesties en de overgang naar duurzaamheid, tot trends binnen de jongerencultuur en wetenschapsfilosofie.

Interdisciplinair

Ook onder studenten leeft interdisciplinariteit en worden de faculteitsoverstijgende honoursprogramma’s gezien als een mooie aanvulling op een disciplinaire studie. In de verschillende programma’s die het UU Honours College aanbiedt leren studenten samen te werken, te onderzoeken en te discussiëren met studenten van zeer verschillende vakgebieden. Naast het Descartes programma, Young Innovators en GHIS, start het UU Honours College in september een pilot voor een honours Leiderschapsprogramma.

UU Honours College

Het UU Honours College biedt faculteitsoverstijgende, interdisciplinaire honoursprogramma's aan voor alle studenten van de Universiteit Utrecht. Studenten die geinteresseerd zijn in een interdiscplinair honoursprogramma, kunnen zich aanmelden voor een van de programma's via de studentenwebsite.

Fotos door Leonard Schmal

honourscollege_graduationghis2