10 juli 2020

Beveiliging van Office 365 met twee-factor-authenticatie (2FA) uitgesteld

De eerder aangekondigde extra beveiliging van Office 365 (verzamelnaam voor Outlook, Word, Excel, Access, PowerPoint, Teams, OneDrive, etc.) met twee-factor-authenticatie (2FA) is uitgesteld. De aanpassing is niet op maandag 13 juli aanstaande, maar is verplaatst naar later dit jaar. Dit betekent dat je voorlopig blijft werken met Office 365 op de manier waarop je gewend bent: er verandert nu nog niets.

Het uitstel is nodig om een aantal technische oplossingen te realiseren zodat 2FA voor iedereen en op elk platform goed werkt. Uit recente testen blijkt bijvoorbeeld dat Microsoft Teams niet altijd goed werkt op alle apparaten in combinatie met 2FA. Microsoft verwacht dit probleem later dit jaar op te lossen.

Informatiebeveiliging blijft belangrijk

Gedurende het uitstel intensiveren we de monitoring van de beveiliging van onze IT-systemen. Daarnaast werken we onverminderd door aan de beveiliging van andere systemen met 2FA. Blijf ook alert op het updaten van je systemen en applicaties: nieuwe versies bieden vaak betere bescherming. Houd het nieuws op intranet in de gaten over de ontwikkelingen. 

Vragen?

Neem contact op met de ICT Servicedesk