16 maart 2021

Mix een bevlogen studieadviseur met enthousiaste studieverenigingen en een paar wandelschoenen. Het resultaat: 'Ommetje', speciaal voor bètastudenten

Bètastudenten wandelen zich blij!

Heel Holland Wandelt sinds het coronavirus. Niet zo gek want wandelen is belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar Barber van Manen, studieadviseur Biologie, zag dat studenten juist minder zijn gaan bewegen. “Terwijl samen buiten bewegen zo goed is tegen stress en eenzaamheid.” Iets waar veel studenten nu mee te maken hebben, merkte ook Barber in haar gesprekken.

Studiegenoten koppelen

“Ik wil daarom graag alle studenten buiten in beweging krijgen,” vertelt Barber. Ze klopte aan bij de studieverenigingen van de faculteit, die het meteen enthousiast oppakten. Zo ontstond het idee om studenten zich via een Google-formulier in te laten schrijven voor een wandeling met studiegenoten. De studievereniging koppelt ze vervolgens aan iemand uit de buurt. Zo ontmoeten studenten elkaar en gaan samen wandelen of fietsen.

Biologiestudent Anke Posma schreef zich meteen in: "Het lijkt me heel leuk om op deze manier iemand te leren kennen. Je kan fijn afstand houden, eventueel een koffietje halen en gewoon lekker kletsen. Ik verwacht dan ook dat ik zeker eens in de week of twee weken een uurtje ga wandelen.”

Wie maakt de meeste kilometers

Als extra spelelement maakten de studieverenigingen een groep aan in de populaire app Ommetje. Studenten die mee willen doen, kunnen zichzelf aan de groep van hun studievereniging toevoegen. Zo ontstaat er ook nog wat competitie: wie maakt de meeste kilometers?

Iedereen heeft veerkracht nodig

Barber is superblij dat de studieverenigingen dit zo hebben opgepakt. “Ik voel zo dat studenten dit nodig hebben. De combinatie van bewegen en sociaal contact is zo belangrijk. Het geeft je snel meer veerkracht en verbetert je concentratie, dat hoor ik terug in de gesprekken. En dat heeft iedereen nodig in deze periode.”

Meedoen?

Loop een paar keer per week een ommetje met je wandelmaatje en ga de strijd aan tegen medestudenten in de Ommetje-app!
Schrijf je in bij je studievereniging en word gekoppeld aan een medestudent die bij je in de buurt woont.