5 september 2018

Aurora Perego en Daan van den Berg winnen scriptieprijzen GW

Winnaars scriptieprijzen GW

Blijde gezichten bij de opening van het facultaire jaar van Geesteswetenschappen. Uit alle scripties van studiejaar 2017-2018 werden die van Daan van den Berg en Aurora Perego als beste verkozen. Ze kregen een waardecheque van € 500,- overhandigd door juryvoorzitter Liesbeth van de Grift. Aurora Perego was speciaal voor de uitreiking overgekomen uit Italië waar ze tegenwoordig woont.

De facultaire scriptieprijs wordt ieder jaar in september uitgereikt voor de beste scripties van de 1-jarige masters en de 2-jarige onderzoeksmasters bij Geesteswetenschappen. Voor iedere categorie waren 3 studenten genomineerd. Een jury bestaande uit Liesbeth van de Grift, Jasmijn van Gorp, Jacomine Nortier en Albert Visser koos de uiteindelijke winnaars uit.

Lees hier het juryrapport (pdf)

Genomineerden 1-jarige masters

Daan van den BergDaan van den Berg

Master: Applied Ethics

Titel scriptie: The Standing to Blame as the Right to Shut Up

Onderwerp scriptie: Het gebruik van 'hypocrisie' als moreel argument.

Brenda Campbell

Master: Kunstgeschiedenis

Titel scriptie: Contemporary Art of the Arabian Peninsula in a Globalized Art World

Onderwerp scriptie: De globalisering van de kunstwereld in de Arabische Golfstaten.

Nick Polson

Master: Arts and Society

Titel scriptie: Give Me A Brain: Deleuze and the Ethics of Thinking in

the Essay Film and Believing in This World

Onderwerp scriptie: Essayfilms en hoe deze ethische weerstand kunnen bieden aan de uitdagingen van deze tijd.

Genomineerden bij de onderzoeksmasters

Aurora Perego

Master: Gender Studies (Research)

Titel scriptie: (Des)Haciendo Fronteras: Experiences of Latin American LGBTI* asylum seekers in Spain during the process of credibility assessment

Onderwerp scriptie: De ervaringen van Latijns-Amerikaanse LGBTI die internationale bescherming zoeken in Spanje en de asielprocedures doorlopen.

Pauline Dirven

Master: History

Titel scriptie: Escaping, experiencing, and challenging modernity in modern dance culture

Onderwerp scriptie: De manieren waarop Nederlanders moderniteit ervoeren, belichaamden en vormgaven in de periode 1910-1940, door te analyseren op welke wijze Amerikaanse danscultuur in Nederland werd opgenomen.

Nicoline Simons

Master: Comparative Literary Studies

Titel scriptie: Cixous and Derrida - A faithful aimance to come through writing

Onderwerp scriptie: De aimance tussen filosoof Jacques Derrida en schrijver Hélène Cixous als een nieuwe vorm van vriendschap gebaseerd op wederzijds vertrouwen en die zich blijft ontwikkelen via teksten.