Alliantie EWUU Preventive Health Hackathon

Op 2 en 3 oktober 2023 organiseert Wageningen University & Research een tweedaagse extra-curriculaire ‘Preventive Health Hackathon’ voor bachelor- en masterstudenten van de Alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU en UMCU). De hackathon wordt in samenwerking met Thuis Wageningen georganiseerd en staat in het thema van ‘energiearmoede’.

De Preventive Health Hacakathon richt zich op een van de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving: het bereiken en helpen van mensen die financiële stress ervaren, onder andere door de toenemende energieprijzen. Steeds meer mensen in Nederland hebben moeite met de hoge energiekosten, waardoor het voor hen lastig is om goede voeding en beweging te betalen.

Masterstudenten kunnen deelnemen aan een tweedaagse hackathon op 2 en 3 oktober om hiervoor oplossingen te vinden. Tijdens de hackathon onderzoeken studenten in multidisciplinaire teams hoe financiële diensten en energiebesparende maatregelen toegankelijker kunnen worden. Uiteindelijk hebben studenten de kans om hun ideeën te delen om Thuis Wageningen, gemeente Wageningen en hun partners te helpen bij het bereiken van huishoudens die het moeilijk hebben. Doe met deze challenge mee en vind oplossingen!

Praktische informatie

Datum:               2 t/m 3 oktober 2023

Tijd:                    09:30 – 17:30 uur

Locatie:              Thuis Wageningen

Overnachting:  bij voldoende aanmeldingen is gratis overnachting bij Thuis Wageningen een optie.

Studiepunten:  Extracurricular, 0 ECTS

Taal:                   Engels

Aanmelden

Registratie is verplicht. Inschrijven kan via deze link en is mogelijk tot 27 september 2023.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.

Over Alliantie EWUU

Het motto van de Alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU, UMCU) is ‘Challenging future generations’. De alliantie doet dit door jonge onderzoekers, docenten en studenten aan het roer te zetten en samen te werken, dwars door disciplines heen. De vier instellingen bundelen hun expertises om zo bij te dragen aan maatschappelijke transities op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en duurzaamheid.