Afscheid studentassessor 2022-2023, welkom studentassessor 2023-2024

Nu het nieuwe studiejaar is gestart nemen we afscheid van de studentassessor 2022-2023, Lara Lynn Vooijs, en heten we de nieuwe studentassessor, Lindsey Jansen, welkom. Beide hebben een stukje geschreven.

Lara Lynn Vooijs, studentassessor 2022-2023

Lara Lynn Vooijs

Hoi allemaal,

Mijn naam is Lara Lynn Vooijs en afgelopen jaar ben ik de studentassessor van de faculteit Geneeskunde geweest. De studentassessor vertegenwoordigt de stem van de ruim 3500 studenten van onze faculteit en denkt mee over onderwijs- en studentzaken. Dit betekent dat ik mij een jaar heb ingezet om het studentenperspectief te vertegenwoordigen in het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht.

Afgelopen jaar heb ik samen mogen werken met veel enthousiaste en betrokken studenten en medewerkers. Graag wil ik iedereen met wie ik samengewerkt heb bedanken voor het mooie en leerzame jaar! Vanaf deze maand ga ik verder met mijn studie Geneeskunde, ik heb zin om me daar weer op te gaan focussen.

Aan jullie allemaal ook veel succes en plezier met jullie studie!

Met vriendelijke groet,

Lara Lynn Vooijs
Studentassessor 2022-2023
Faculteit Geneeskunde 

Lindsey Jansen, studentassessor 2023-2024

Lindsey Jansen

Hoi allemaal!  

Ik ben Lindsey Jansen, 26 jaar oud en ik ben momenteel bezig met mijn master Klinische Gezondheidswetenschappen. In het komende studiejaar 2023-2024 mag ik de rol van studentassessor op mij nemen bij de faculteit Geneeskunde. Wat betekent dat eigenlijk? Nou, ik krijg de kans om mij fulltime in te zetten voor wat het beste is voor ons, de studenten! Dat betekent dat ik het studentenperspectief binnen het Onderwijscentrum en de universiteit vertegenwoordig. 

Ik heb al enige ervaring opgedaan in het vertegenwoordigen van studentenbelangen. Afgelopen jaar was ik voorzitter van SUS, de studievereniging van Klinische Gezondheidswetenschappen. Daarnaast heb ik ook in de curriculum commissie gezeten, ben ik lid geweest van de projectgroep kwaliteitsgelden en fungeerde ik als jaarvertegenwoordiger. Maar ik kan echt niet wachten om alle studenten van de faculteit Geneeskunde te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat zij het best mogelijke onderwijs ontvangen. Naast het verbeteren van de onderwijskwaliteit, ligt mijn focus ook op het bevorderen van het welzijn van studenten. Laten we eerlijk zijn, studeren kan behoorlijk stressvol zijn. Daarom ga ik komend jaar samenwerken met onze studieverenigingen, de studentenraad en andere belangrijke partijen om initiatieven op te zetten die ons mentale welzijn een boost geven. We verdienen allemaal de beste ondersteuning en hulpbronnen om succesvol en gelukkig te zijn tijdens onze studietijd. 

Maar weet je, ik kan dit niet alleen. Ik heb jullie nodig! We gaan komend jaar nauw samenwerken met de opleidingen, studieverenigingen, studentenraad en vooral met jullie, de studenten zelf. Ik ben hier om jullie stem te vertegenwoordigen en ik wil écht naar jullie luisteren. Dus als je zorgen, ideeën of suggesties hebt, deel ze met mij! Je kunt mij altijd aanspreken of een mailtje sturen naar studentassessor@umcutrecht.nl. Laten we er samen een geweldig jaar van maken! 

Met vriendelijke groet, 

Lindsey Jansen 
Studentassessor 2023-2024 
Faculteit Geneeskunde