Afmelden DGK tentamens bij corona-gerelateerde kwesties

Beste studenten,

Helaas gaat het niet goed met de coronabesmettingen in Nederland en hebben we weer te maken met aanvullende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees hieronder welke stappen je moet nemen indien je niet naar een (her)tentamen kunt komen door een corona-gerelateerde kwestie.

Overmacht door corona

• Heb je één of meerdere klachten die passen bij het corona-virus? Zoals loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk/en of smaak?

Met ingang van 3 december mag iedereen met (milde) klachten een zelftest afnemen of zich laten testen bij de GGD.  Test jezelf elke dag zolang je milde klachten hebt. Is de uitslag negatief? Dan mag je naar de universiteit. Is de uitslag positief? Laat je dan testen bij de GGD. Je kunt de examencommissie mailen over je positieve corona-uitslag (je hoeft de uitslag zelf niet te laten zien) om in aanmerking te komen voor deelname aan de herkansing.

• Heb je een huisgenoot met corona of ben je in nauw contact geweest met iemand die corona heeft, en heb je daardoor of om andere reden vragen of je thuis moet blijven? Doe dan de quarantainecheck.

Je kunt de examencommissie mailen over de situatie waarom jij in thuisquarantaine zit om in aanmerking te komen voor deelname aan de herkansing.

• Ben je recent teruggekeerd uit een land met een oranje of rood reisadvies? Doe de quarantaine reischeck.

Je kunt de examencommissie een bewijs van jouw reis overleggen om in aanmerking te komen voor deelname aan de herkansing.

• Behoor je (of een huisgenoot) tot een risicogroep, en maak je je daarom zorgen over je gevoel van veiligheid bij tentamens?

Je kunt de examencommissie mailen over jouw persoonlijke situatie en een verzoek tot herkansing indienen. Ook hiervoor kan mogelijk een  aantoonbaar bewijs worden gevraagd.

• In artikel 5.9 van de O.E.R. kun je lezen in welke situaties je als student een verzoek kunt doen voor een individuele toetsvoorziening. Alleen in uitzonderlijke gevallen waarbij er sprake is van een ‘bijzonder geval van onbillijkheid van overwegende aard’ kun je je op dit artikel beroepen. De bachelor examencommissie zal jouw individuele verzoek beoordelen.

Meld je daarnaast volgens de reguliere manier af voor het tentamen, zoals omschreven in de Tentamenbevesting dat je per email ontvangt.

Met vriendelijke groeten,

De Examencommissie Bachelor Diergeneeskunde (examencommissie.ba.vet@uu.nl)