9 oktober 2019

Afdeling Security 24/7 bereikbaar

Deze week vindt de landelijke Week van de Veiligheid plaats. Ook bij de Universiteit Utrecht besteden we hier aandacht aan. Vandaag: de afdeling Security.

Wist je dat de universiteit een Security afdeling heeft? En dat die afdeling 24/7, 365 dagen per jaar bereikbaar is? Kijk wat de afdeling allemaal doet om de universiteit veilig te houden. Daarbij heb jij ook een rol. Samen zorgen we voor een veilige werk- en leeromgeving.

Wat doe je bij een calamiteit?

Is er sprake van een calamiteit, zoals een brand, ongeluk of diefstal? Heb je dringend hulp nodig? Bel dan de Meldkamer van de Universiteit Utrecht via (030-253) 4444. Dit nummer is 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar.

Waarom 030-253 4444 bellen en niet 112?

Bij een calamiteit bel je de Meldkamer, omdat:

• medewerkers de UU-gebouwen uitstekend kennen. Dit in tegenstelling tot de hulpdiensten.
  • de Meldkamer de bhv’ers en EHBO’ers kan oproepen, zodat er snel iemand ter plaatse is om hulp te verlenen.
  • de Meldkamer beoordeelt of het nodig is om de politie, brandweer of een ambulance te bellen.

In een filmpje zie je wat er gebeurt als je 030-253 4444 belt.

Wat als iets geen spoed heeft?

Als iets minder spoed heeft, bijvoorbeeld als je iets verdachts hebt gezien, bel je 030-253 1300.