18 oktober 2018

Opening of the Academic Honours Year 2018 - 2019

Adri Thomas verkozen tot Honoursdocent van het Jaar 2018

honours
Honours Dean Michael Burke, honoursdocent Adri Thomas en Lucca Derks & Tamar van Gorp, studenten BMW

Tijdens de Opening van het Academisch Honours Jaar op maandag 15 oktober is dr. Adri Thomas verkozen tot Honoursdocent van het Jaar. Honoursstudenten Biomedische Wetenschappen hebben hem hiervoor genomineerd. De jury, bestaande uit de Honours Dean, honoursstudenten en honours directors van de faculteiten, oordeelde dat Adri Thomas studenten stimuleert en uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. "Thomas is het perfecte voorbeeld van hoe een honoursdocent hoort te zijn, hij is een waardige winnaar van deze prijs."

Adri Thomas geeft studenten de ruimte om te experimenteren en risico's te nemen. Hiermee stimuleert hij de creativiteit
Studenten Biomedische Wetenschappen

De prijs voor Honoursdocent van het Jaar is in 2018 in het leven geroepen en wordt voortaan ieder jaar uitgereikt aan een van de honoursdocenten van de universiteit. De docenten worden genomineerd door honoursstudenten van de verschillende programma’s en faculteiten. De docent moet in staat zijn om honoursstudenten te motiveren en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en tegelijkertijd een veilige omgeving te bieden zodat de studenten zich hierin kunnen ontwikkelen.

Honours Dean prof. dr. Michael Burke: "Lesgeven aan gemotiveerde en zeer getalenteerde studenten stelt hoge eisen aan de docent. Met deze prijs worden deze kwaliteiten door de universiteit erkend en beloond." Naast Adri Thomas waren ook dr. Elizabeth Addink en dr. Peter Vos door de jury geselecteerd voor de prijs van beste honoursdocent van het jaar.

Studenten Lucca Derks en Tamar van Gorp waren namens Biomedische Wetenschappen aanwezig om de uitreiking bij te wonen.