Aanpassing Scorion voor Tutoraat

Update 28 januari 2022 - inmiddels zijn alle onderstaande wijzigingen doorgevoerd. Merk je problemen op? Meld het via OWCservicedeskICT@umcutrecht.nl

Sinds enige tijd is de nieuwe versie van Scorion, ScorionX, beschikbaar. In deze nieuwe versie blijkt echter dat het toevoegen van bijlage aan “eigen formulieren”, zoals vooral bij Tutoraat gebruikt worden om opdrachten te uploaden, niet optimaal te werken. Wanneer je vergeet een bijlage toe te voegen, of deze later zouden willen aanpassen, dan kan dat niet meer, en kan alleen via de OWCservicedeskICT@umcutrecht.nl een nieuw formulier klaargezet worden.

De IT heeft inmiddels een oplossing weten te vinden, en volgende week, in principe dinsdagmiddag 25 januari, proberen ze deze te verwerken in het systeem. Dit wordt dan verwerkt voor alle gebruikers, dus het maakt niet uit welke versie van het systeem je gebruikt.

Tijdens de verwerkingen blijft het systeem gewoon beschikbaar, maar het kan zijn dat sommige formulieren al geupdatet zijn, en andere nog niet. Wacht eventueel even een dagje met invullen van formulieren als je er niet uitkomt.

NB: Voor al het onderstaande geldt dat je in principe geen nieuwe formulieren nodig hebt, maar gewoon degene die je al hebt staan kunt gebruiken.

Verandering in manier van bijlage toevoegen:

Wanneer je na de update een eigen formulier binnen het Tutoraat gebruikt, voeg je de bijlage toe tijdens het “Invullen” van het formulier. Je doet dit dus niet meer voorafgaand aan het invullen zoals tot nu gebruikelijk was. Je zult ook zien dat je, waar het verplicht is, een formulier niet kunt Valideren zonder bijlage toe te voegen tijdens het invullen, en dat onderin de knop voor het bekijken van de bijlage verdwenen is – dit kan nu gedaan worden door op het oogje in het formulier te klikken (als formulier nog open staat) of door een bijlage-link in het formulier.

Heb je het formulier al via de oude stijl ingevuld en gevalideerd? Geen probleem, je kunt alles gewoon zo laten staan. Als je een formulier open zet kan je bij het Invullen eventueel een nieuwe bijlage koppelen.

Verandering in Rapportage pagina’s:

Ook in de rapportage pagina’s (die o.a. door de tutoren bekeken worden om jullie voortgang in te zien) zal e.e.a. veranderen. We proberen deze update gelijktijdig door te voeren, maar het kan zijn dat dit iets langer duurt. In ieder geval is te allen tijde een link naar het formulier beschikbaar door op “Voltooid” te klikken, en kan dan via de Bijlage link ín het formulier de opdracht bekeken worden.

In de afbeelding hieronder kun je zien wat de veranderingen visueel zullen zijn in de gesloten formulieren en rapportagepagina’s.