21 juni 2018

Aanmelden Summer School - Nieuwe Utrechtse School

Meld je kosteloos aan voor tweedaagse Summer School met openbare lezing door Freek de Jonge.

De Summer School ‘Interdisciplinary Learning in Medicine, the Arts and Humanities: The New Utrecht School’ wordt op 3 juli in het UMC Utrecht afgesloten met de openbare lezing “Vertrouwen, discipline en concentratie: een andere benadering van zorgvraagstukken” door Freek de Jonge.

Over de Nieuwe Utrechtse School

De dialoog tussen de geneeskunde, kunsten en geesteswetenschappen is al eeuwenoud. Het strekt zich uit van Aristoteles’ filosofische overtuiging dat de tragedie als kunstvorm de ziel zou zuiveren, tot aan relatief recente ontwikkelingen als ‘medical humanities’.

De Nieuwe Utrechtse School brengt belangrijke aspecten van de wisselwerking tussen geneeskunde, biomedische én sociale wetenschappen, kunsten en geesteswetenschappen in kaart door middel van publieksdialogen. Op 2 en 3 juli 2018 vindt de afsluitende summer school plaats over interdisciplinair leren. Iets voor jou? Er zijn nog plekken vrij.

Voor wie? De Summer School is toegankelijk voor bachelor, master & PhD-studenten van alle richtingen, met een intrinsieke motivatie voor interdisciplinair leren en werken (max. 25 plekken). De openbare lezing door Freek de Jonge is toegankelijk voor iedereen (let op: registratie verplicht).
Kosten? Geen (zowel Summer School als openbare lezing)
Waar? Universitair Medisch Centrum Utrecht
Wanneer? 2 en 3 juli 2018

Meer weten?