9 maart 2020

9-15 maart: UU en Sodexo doen mee aan Nationale Week zonder Vlees

20180320_Nieuwe_Lunch_640x374

Van 9 tot en met 15 maart is de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees. De Universiteit Utrecht en Sodexo doen hieraan mee. De cateraar biedt in de bedrijfsrestaurants van het Educatorium, de Dining Hall (ICU-terrein) en het Vening Meineszgebouw in deze week alleen vegetarische maaltijden en broodjes zonder vlees/vis aan.

Wanneer je als volwassene een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 75 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. In 2030 wil de UU volledig CO2-neutraal zijn. Om dit te bereiken verduurzaamt zij haar bedrijfsvoering. Dit betekent onder andere dat zij minder vlees eten wil stimuleren. Minder vlees eten, betekent minder CO2 uitstoten.

Nationale Week Zonder Vlees

De initiatiefnemers van de Nationale Week Zonder Vlees roepen alle Nederlanders op om van 9 tot en met 15 maart geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan vegetarisch te eten. Zo willen zij mensen bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten en laten zien hoe makkelijk een dagje zonder vlees (en vis) kan zijn.

Meer informatie

https://weekzondervlees.nl/