18 oktober 2018

19 studenten genomineerd voor de Peter G. Swanbornprijs 2018

Op 30 november wordt de Peter G. Swanbornprijs weer uitgereikt. Er zijn dit jaar 19 studenten en 8 bachelorscripties, 4 masterscripties en 3 researchmasterscripties genomineerd.

De Peter G. Swanbornprijs heeft tot doel het bevorderen van hoogwaardig sociaalwetenschappelijk empirisch onderzoek: onderzoek dat aandacht heeft voor zowel theoretische als empirische componenten, en dat creatief en breed toepasbaar is.

Er worden drie prijzen uitgereikt, één voor een bachelorscriptie, één voor een masterscriptie en één voor een researchmasterscriptie.

De prijs gaat naar studenten die via empirisch onderzoek in hun scriptie blijk geven van uitzonderlijke inzichten in de theoretische uitgangspunten en methoden van sociaalwetenschappelijk onderzoek. In aanmerking komen zowel scripties die gestuurd worden door een inhoudelijke probleemstelling, als scripties die door een probleemstelling in de sfeer van methoden en technieken gestuurd worden.

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 30 november 2018 in de Faculteitskamer. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 1000,= per categorie.

Jury

De jury bestaande uit collega`s van de verschillende opleidingen van FSW zal de genomineerde scripties beoordelen.

Contactpersoon: M.A.J.Boerland@uu.nl.