Wat
Het UU team van Zinnig gesprek nodigt jullie uit voor een excursie. Je bent welkom bij een namiddagwandeling in het bos met als doel de banden tussen studenten, tussen studenten en medewerkers en de natuur te verstevigen. We gaan naar een prachtig bos in de buurt, met weidse zandduinen, ongeveer 20 minuten van het Utrecht Science Park. Het is het noordelijke stuk van het Nationaal Park Heuvelrug, Soester Duinen genaamd. 

Er is een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij! Na inschrijven ontvang je meer informatie. In de bus zijn mondkapjes verplicht en tijdens de wandeling houden we anderhalve meter afstand. Omdat we dan buiten zijn kan dat zonder mondkapje. Zorg voor wat water en eventueel iets te eten en trek prettige wandelkleding aan. De paden kunnen zanderig en ongelijk zijn! Ben je in quarantaine of heb je covid symptomen? Blijf dan thuis.

Wanneer
Donderdag 27 mei. De bus vetrekt om 13.30 uur bij de ingang van het Educatiorium, Leuvenlaan 19. We zijn daar rond 17.00 uur weer terug.

Kosten
Deze activiteit is gratis.

Aanmelden

 

In een zinnig gesprek kun je met een ervaren begeleider praten over levenssituaties die op dit moment spelen of die voor jou moeilijk of uitdagend zijn. Dat kan bij voorbeeld gaan over (liefdes)relaties, motivatieproblemen, ziek zijn, verlies, eenzaamheid, vriendschap, familie, wonen, keuzes maken, vragen over de toekomst. We verkennen wat er in jou leeft en gaan op zoek naar wat in deze situatie voor jou heilzaam is. Soms is dat gewoon je zorgen bespreken met iemand die goed kan luisteren. Soms gaat het over betekenisgeving, de ervaringen een plek geven.  De universiteit vindt het belangrijk dat je gehoor vindt voor wat er in je leeft.

Het coronavirus gooit veel levens overhoop, ook als je niet ziek bent. Veel online studeren, beperkte ontmoetingen met vrienden en familie. Alleen op een kamer of juist weer wonen bij je ouders...het kan je confronteren met allerlei onzekerheden. In deze nieuwe situatie moet ieder ook op zoek naar nieuwe antwoorden. Hoe zorg ik voor mijn mentale gezondheid als ik veel alleen ben? Hoe zorg ik voor een studieritme?  Hoe leer ik mensen kennen als ik nieuw ben in Utrecht? Hoe ga ik om met piekeren en met stress? Hoe kan ik me verhouden tot wat er gebeurt in de wereld?

Los van de coronacrisis kun je het zinnig gesprek ook benutten om te onderzoeken wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven. Je kunt het grotere geheel verkennen en je keuzes daarop afstemmen.

Het zinnig gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondergesneeuwd raakt. Of bij datgene dat in een uitzonderlijke situatie naar de oppervlakte komt.

Deze video is gemaakt voor de uitbraak van het corona virus. Het gesprek zal tijdelijk telefonisch plaatsvinden in lijn met de maatregelen.