Aangezien al onze ervaringen in onze geest plaatsvinden, is meditatie de ultieme lifehack voor mij
Lena
student Sustainability science
Lena – student Sustainability science

Mediteerde je zelf al?

“Ik mediteerde zelf al voordat ik besloot naar het meditation lab te gaan, maar niet erg regelmatig. Ik was wel erg geïnteresseerd in meditatie en op zoek naar iets dat me kon leren op de juiste manier te mediteren.”

Waarom ga je naar het meditation lab?

“Omdat het meditation lab wekelijks plaatsvindt is het de perfecte herinnering aan het feit dat ik mediteren belangrijk vind en dat ik het wil blijven doen. Ik voel me elke keer dat ik hier kom weer geïnspireerd doordat ik gelijkgestemden ontmoet die dezelfde interesse hebben. De ervaring is elke keer anders, maar het helpt me altijd weer om de routine terug te krijgen en te behouden.”

Waarom mediteer je?

“Meditatie helpt me elke dag eigenlijk overal mee omdat het een herstart voor je geest is. Hoe meer ik mediteer, hoe meer ik begin in te zien wat de potentie van deze (be)oefening is. Ik heb het gevoel dat ik steeds meer begin te zien hoe de geest daadwerkelijk werkt en aangezien al onze ervaringen in onze geest plaatsvinden, is meditatie de ultieme lifahack voor mij.”

Danique
student Geneeskunde
Danique - student Geneeskunde

Wat is er zo fijn aan het meditation lab?

“Het meditation lab helpt me rust te vinden in de stress van het dagelijks leven. Met elkaar mediteren is heel anders dan in je eentje mediteren. Het is de groepenergie waardoor je elkaar versterkt. Je helpt elkaar om rustig te worden en het effect in een groep is sterker voelbaar. Ook is het fijn dat de meditaties door iemand begeleid worden.”

Had je al ervaring met mediteren?

“Ik had al een klein beetje ervaring met mediteren. Ik heb ooit meegedaan aan zo’n cursus waarbij je 10 dagen stil moet zijn. Daarna dacht ik alleen maar: wow, dit is krachtig! Maar vervolgens ben je weer zo druk dat je jezelf er niet toe zet. Het meditation lab helpt je om gedisciplineerd te blijven waardoor het vervolgens ook weer makkelijker is om het zelf op te pakken.”

Wat is het effect op je dagelijkse leven?

“Het meditation lab helpt me om een moment stil te staan en te observeren. Dan kun je je bijvoorbeeld ineens realiseren dat je eigenlijk best moe bent doordat je te veel dingen tegelijkertijd aan het doen bent. Het is een moment om even stil te zitten en adem te halen. Iets wat we naar mijn idee niet vaak genoeg doen in ons dagelijks leven.”

Het helpt om te ontstressen.
Stijn
Student Geneeskunde

Wat is jouw ervaring met het meditation lab?

“Ik kom hier eigenlijk pas anderhalve maand, maar het heeft me al ontzettend geholpen om een beetje te ontstressen.”

Wat vind je fijn aan het mediteren in een groep?

“Ik heb weinig ervaring met in mijn eentje mediteren, maar wat ik fijn vind aan het mediteren in een groep is dat het vergelijkbaar is met sporten in een groep. Je wordt min of meer gedwongen om het te doen en samen is het makkelijker om motivatie te vinden. Dat werkt voor mij echt heel erg goed.”