Het coronavirus gooit veel levens overhoop, ook als je niet ziek bent. Thuis studeren, geen vrienden zien, misschien ver weg zijn van je familie....dat kan je confronteren met allerlei onzekerheden. In deze volstrekt nieuwe situatie moet ieder ook op zoek naar nieuwe antwoorden. Hoe zorg ik voor mijn mentale gezondheid als ik veel alleen ben? Hoe zorg ik voor een studieritme?  Hoe ga ik om met piekeren en met stress? Hoe kan ik me verhouden tot wat er gebeurt in de wereld?

In een zinnig gesprek kun je jouw omgang met levenssituaties bespreken met een ervaren begeleider. We verkennen wat er in jou leeft en gaan op zoek naar wat in deze situatie voor jou heilzaam is. Soms is dat gewoon je zorgen bespreken met iemand die goed kan luisteren. Soms gaat het over betekenisgeving, de ervaringen een plek geven. Soms krijg je suggesties die kunnen helpen tegen piekeren. De universiteit vindt het juist nu belangrijk dat je gehoor vindt voor wat er in je leeft.

Los van de coronacrisis kun je het zinnig gesprek ook benutten om te onderzoeken wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven. Je kunt het grotere geheel verkennen en je keuzes daarop afstemmen.

Het zinnig gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondergesneeuwd raakt. Of bij datgene dat in een uitzonderlijke situatie naar de oppervlakte komt.

Deze video is gemaakt voor de uitbraak van het corona virus. Het gesprek zal tijdelijk telefonisch plaatsvinden in lijn met de maatregelen.