De scriptieweek zit VOL. Je kan je niet meer aanmelden voor deze scriptieweek.
Je kan wél een afspraak maken voor gratis schrijfcoaching

Veel studenten vinden hun afstudeeronderzoek best een pittige opdracht. Je bent veelal op jezelf aangewezen en dan kan het lastig zijn om op gang te komen of gemotiveerd te blijven.

Wil je een week lang (5 dagen) samen met andere studenten hard werken aan je onderzoek? Heb je behoefte aan meer structuur in je dag en je hoofd? Wil je tips, persoonlijke coaching en inspiratieworkshops om een flinke slag te maken? Dan is de Scriptieweek zeker iets voor jou.

Voor wie?
Je gaat aan je scriptie beginnen of bent al een tijdje bezig met je afstudeeronderzoek (bachelor- of masterscriptie). Het maakt niet uit welke opleiding je volgt.

Wat?

Een week lang werk je dagelijks van 8.30 uur tot 17.00 uur onder begeleiding aan je scriptie. Je ontwikkelt zo een vast werkritme, boekt in één week een heleboel vooruitgang en je ontmoet studenten die net als jij aan hun scriptie schrijven.

Daarnaast krijg je korte workshops op het gebied van bijvoorbeeld:

• Literatuur/bronnen zoeken en kritisch verwerken
  • Schrijven zonder stress: planningstechnieken
  • Aanpak van je schrijfproces
  • Het structureren van je tekst

Ook staan er elke dag schrijfcoaches van het Skills Lab Writing Centre paraat, die je kunnen helpen met bijvoorbeeld je tekststructuur, je plan van aanpak, onderzoeksopzet, of andere vragen die je hebt over je scriptie.

Programmaonderdelen

Je begint elke dag met een goed ontbijt op het Skills Lab Writing Centre en er is koffie en thee.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zal er een programma zijn met workshops (zie hieronder). Woensdag ga je de hele dag zelf aan het werk en zal er mogelijkheid zijn voor een spreekuur/schrijfcoaching. Vrijdag sluiten we de week af met een borrel.

Het voorlopige programma van de scriptieweek

8.30 – 09.00: gezamenlijk ontbijt in het Skills Lab
9.00 – 10.00: opening & korte workshop; plan maken voor de dag
10.00 – 12.30: zelf werken
11.45 – 12.30: schrijfcoaching beschikbaar
12.30 – 13.30: PAUZE
13.30 – 14.00: Heropening: korte workshop
14.00 – 16.30: zelf werken
15.00 – 15.30: schrijfcoaching beschikbaar
16.30 – 17.00: gezamenlijke afsluiting: terugblik en voornemens voor morgen

Wanneer en waar

De scriptieweek is van maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof.

De scriptieweek wordt georganiseerd door:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab Writing Centre.

> Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
> Per e-mail: skillslab@uu.nl

Kosten en inschrijving

De kosten voor deze scriptieweek inclusief begeleiding, workshops, ontbijt en koffie & thee bedragen €25,-.
Het is de bedoeling dat je de gehele week beschikbaar bent. Je schrijft je dus in voor de hele week.

De scriptieweek zit VOL. Je kan je niet meer aanmelden voor deze scriptieweek.
Je kan wél een afspraak maken voor gratis schrijfcoaching.