Foto student met laptop

Scriptie-kick-off: vier workshops voor een goede start!

Ben je net begonnen met je bachelor- of masterscriptie? Schrijf je dan in voor één of meer onderdelen van de Scriptie-kick-off. Vier workshops gegeven door UU-medewerkers helpen je om een goede start te maken met je scriptie. Je krijgt tips over het maken van een goede scriptieopzet, over timemanagement, over informatie zoeken en verwerken, omgaan met je begeleider en effectieve schrijfstrategieën. De dag is open voor alle UU-studenten en deelname is gratis.

Voor wie?

Je gaat aan je scriptie beginnen of bent al even bezig met je afstudeeronderzoek (bachelor- of masterscriptie). Het maakt niet uit welke opleiding je volgt.

Wanneer en waar

De eerstvolgende Scriptie-kick-off is op maandag 19 november 2018 in de Universiteitsbibliotheek Uithof. Deze scriptie-kick-off zit vol, je kan je niet meer inschrijven (ook de wachtlijst zit vol). 

Scriptie-kick-off dagen die in de toekomst gepland staan:

  • Maandag 11 februari 2019 (Nederlands)
  • Dinsdag 12 februari 2019 (Engels)
  • Donderdag 25 april 2019 (Engels)

Wil je op de hoogte gehouden worden van de inschrijving? Stuur dan een mail naar: skillslab@uu.nl.

Programma

Gegeven door: Angela Markenhof, docent Academische Vaardigheden, Opkikker O&T.

In deze workshop leer je wat nodig is voor het goed en efficiënt uitvoeren van een onderzoek. Dat begint met een voldoende afgebakend onderwerp kiezen en een duidelijke vraagstelling formuleren. Dit zijn twee belangrijke onderdelen van een onderzoeksopzet. Als je daar een realistische tijdsplanning aan toevoegt, is de kans groot dat je zonder uitstellen op een doelgerichte manier je scriptie zult schrijven.

Gegeven door: Daan van Loon, vakspecialist Universiteitsbibliotheek. 

Bronnen zijn bepalend voor de kwaliteit van jouw scriptie, maar waar begin je met zoeken en hoe weet je of jouw bronnen relevant zijn?
In deze workshop ontwikkel je een effectieve manier voor het zoeken naar en het evalueren van bronnen, voor optimale resultaten. Daarnaast leer je hoe je literatuur het beste kunt beheren en praktisch kan toepassen in jouw eigen onderzoek.

Gegeven door: Joy de Jong, coördinator Skills Lab

Scriptiebegeleiders zijn heel belangrijk voor je: ze helpen je vooruit en ze beoordelen je werk. Hoe kun je hier optimaal gebruik van maken? In deze workshop lopen we vragen langs als: wat kun je verwachten van je begeleider en wat verwacht de begeleider van jou? Waar kun je je begeleider beter niet mee lastigvallen? Hoe haal je het meeste uit de gesprekken met je begeleider? Aan de hand van voorbeelden uit scriptiegesprekken, bespreken we valkuilen en tips om die te omzeilen.

Gegeven door: schrijfcoaches Skills Lab Writing Centre

In deze workshop krijg je tips voor het maken van tekstplannen die echt structuur geven aan je schrijfwerk. Je maakt ook kennis met strategieën om vlot een eerste versie op papier te krijgen en hiervan de opbouw te verbeteren.

Contact

De Scriptie-kick-off wordt verzorgd door:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.

Kosten & inschrijving

Deelname is gratis. Je kunt je voor elke workshop apart inschrijven, maar we raden je aan om alle workshops te volgen.
De scriptie-kick-off van maandag 19 november 2018 zit vol, je kan je niet meer inschrijven (ook de wachtlijst zit vol). 

Wil je op de hoogte gehouden worden van inschrijvingen in de toekomst? Stuur dan een mail naar: skillslab@uu.nl