Foto student met laptop

Scriptie-kick-off: vier workshops voor een goede start!

Ben je net begonnen met je bachelor- of masterscriptie? Schrijf je dan in voor één of meer onderdelen van de Scriptie-kick-off. Vier workshops gegeven door UU-medewerkers helpen je om een goede start te maken met je scriptie. Je krijgt tips over het maken van een goede scriptieopzet, timemanagement, informatie zoeken en verwerken, omgaan met je begeleider en effectieve schrijfstrategieën. De dag is open voor alle UU-studenten en deelname is gratis.

Voor wie

Je gaat aan je scriptie beginnen of bent al even bezig met je afstudeeronderzoek (bachelor- of masterscriptie). Het maakt niet uit welke opleiding je volgt.

Wanneer en waar

Elk blok organiseert het Skills Lab een Scriptie-kick-off. De eerstvolgende scriptie kick-off is op: 

  • Donderdag 23 april 2020 (Engels), Bucheliuszaal (6.18) in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park (Uithof)
    De inschrijving gaat vier weken voor tijd open (26 maart)

Programma

Gegeven door: Angela Markenhof, docent Academische Vaardigheden, O&T.

In deze workshop leer je wat nodig is voor het goed en efficiënt uitvoeren van een onderzoek. Dat begint met een voldoende afgebakend onderwerp kiezen en een duidelijke vraagstelling formuleren. Dit zijn twee belangrijke onderdelen van een onderzoeksopzet. Als je daar een realistische tijdsplanning aan toevoegt, is de kans groot dat je zonder uitstellen op een doelgerichte manier je scriptie zult schrijven.

Gegeven door: Daan van Loon, vakspecialist Universiteitsbibliotheek. 

Bronnen zijn bepalend voor de kwaliteit van jouw scriptie, maar waar begin je met zoeken en hoe weet je of jouw bronnen relevant zijn?
In deze workshop ontwikkel je een effectieve manier voor het zoeken naar en het evalueren van bronnen, voor optimale resultaten. Daarnaast leer je hoe je literatuur het beste kunt beheren en praktisch kan toepassen in jouw eigen onderzoek.

Gegeven door: Joy de Jong, coördinator Skills Lab of Rutger-Jan Scholtens, trainer/career coach Career Services

Scriptiebegeleiders zijn heel belangrijk voor je: ze helpen je vooruit en ze beoordelen je werk. Hoe kun je hier optimaal gebruik van maken? In deze workshop lopen we vragen langs als: wat kun je verwachten van je begeleider en wat verwacht de begeleider van jou? Waar kun je je begeleider beter niet mee lastigvallen? Hoe haal je het meeste uit de gesprekken met je begeleider? Aan de hand van voorbeelden uit scriptiegesprekken, bespreken we valkuilen en tips om die te omzeilen.

Gegeven door: schrijfcoaches Skills Lab Writing Centre

In deze workshop ga je aan de slag met een eigen geschreven tekst. Dit kan een deel van jouw scriptie zijn of, als je dat nog niet hebt, een eerdere schrijfopdracht. Je krijgt tips voor het maken van tekstplannen die daadwerkelijk structuur geven aan je schrijfwerk. Je maakt ook kennis met strategieën om vlot een eerste versie op papier te krijgen en de opbouw hiervan te verbeteren.

Kosten & inschrijving

Deelname is gratis. Je kunt je voor elke workshop apart inschrijven, maar we raden je aan om alle workshops te volgen.
De workshops gaan alleen door bij een voldoende aantal aanmeldingen. 

De inschrijving gaat vier weken voor tijd open (26 maart)

Contact

De Scriptie-kick-off wordt verzorgd door:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.