Mis je de steun van medestudenten of de sociale controle in de UB? In deze tijd kan het lastiger zijn om goed en gemotiveerd aan je scriptie te werken. Wil je graag tegelijkertijd met andere studenten aan de slag met je scriptie en zo extra structuur in je dag krijgen? Geef je dan op voor een digitale scriptiegroep.

De online scriptiegroepen zijn bedoeld voor alle studenten (ongeacht opleiding of studiefase) die met hun scriptie bezig zijn en graag wat regelmatiger contact willen hebben met andere studenten. Dat kan om verschillende redenen zijn: bijvoorbeeld omdat je beter wilt leren plannen, geconcentreerder en gemotiveerder wilt werken, omdat het fijner en gezelliger is om niet in je eentje te werken of omdat het schrijven van je scriptie niet zo wil vlotten.

Je wordt ingedeeld met ongeveer 8 tot 10 andere studenten die ook bezig zijn met hun scriptie.

  • De groepsbijeenkomsten vinden plaats via Teams.
  • Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de andere studenten in jouw groep en de begeleidende studentcoach beter kennen en bepaal je de rollen binnen de groep. Ook zal de studentcoach tijdens deze bijeenkomst tips & strategieën delen over het maken van een studieplanning.
  • Tijdens de overige bijeenkomsten vertel je de andere studenten over hoe het gegaan is, wat je nieuwe plannen zijn en wissel je ervaringen en tips uit.
  • Ook kunnen jullie je samen, met hulp van de coach, in specifieke schrijfstrategieën verdiepen.
  • Om de groep draaiende te houden verwachten we een actieve houding. De groepen vallen of staan met de inzet van alle deelnemers.

Het werkt verhelderend en motiverend om op deze manier met anderen over je schrijfproces te praten. Via de scriptiegroep kun je bovendien altijd terugvallen op studenten die net als jij aan hun scriptie werken. Het is ook mogelijk om een een-op-een-gesprek met de coach te voeren.

Gedurende het blok kom je iedere week op hetzelfde tijdstip (online) bij elkaar. De precieze invulling van het programma bepaal je, aan het einde van de eerste bijeenkomst, samen met de groep. Jullie gaan kijken wat jouw bijdrage aan de groep kan zijn, maar jullie kunnen bijvoorbeeld ook bepalen – wanneer daar behoefte aan is – op welke onderwerpen er in de weken daarna wordt gefocust. Op basis van die beslissingen maken jullie een globale planning voor de volgende bijeenkomsten.

Wanneer je daar behoefte aan hebt, kan je ook buiten de vaste bijeenkomst in contact blijven met elkaar. Bijvoorbeeld in een gezamenlijke whatsappgroep, of wanneer je als buddy aan een andere student wordt gekoppeld en in duo’s verder werkt. Dat is handig wanneer je het motiverend vindt om (bijvoorbeeld via videochat) samen aan je scriptie te werken.

De groepsbijeenkomsten vinden plaats via Teams. Jullie komen in ieder geval een keer per week samen, met de studentcoach. Elk blok start er een nieuwe groep (je mag meerdere blokken mee doen). De eerstvolgende groepen beginnen in blok 3. 

Kosten en inschrijving

Deelname is gratis. De groepen voor blok 2 zitten vol. Wil je weten wanneer de inschrijving voor blok 3 open gaat? Laat hieronder je e-mailadres achter, dan houden wij je op de hoogte! We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.

Contact

De online scriptiegroepen worden verzorgd door:

  • medewerkers en schrijf- en studeercoaches van het Skills Lab

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.
Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
Per e-mail: skillslab@uu.nl