Groep studenten in UB

Ben je net begonnen aan een premaster-opleiding en heb je hiervoor een HBO-opleiding of een academische bachelor afgerond? Dan kun je misschien wel een steuntje in de rug gebruiken.

Als premasterstudent moet je misschien (even) wennen aan de andere manier van denken, onderzoeken en schrijven bij je nieuwe studie. Daarom hebben we een speciaal pakket samengesteld voor een goede start. In webinars, studeergroepen en individuele coaching kun je leren hoe je zelfstudietaken op een goede manier aanpakt en kan je studie-ervaringen delen met anderen.

Premasterstudenten van alle masteropleidingen kunnen deelnemen. Studenten die eerder een HBO-opleiding hebben gevolgd, zijn zich er misschien al van bewust dat een academische opleiding een andere studiehouding en nieuwe vaardigheden vraagt. Maar ook voor studenten die een academische bachelor hebben en nu de switch maken naar een andere discipline, kan het nuttig zijn hun studiehouding nog eens onder de loep te nemen. 

Je kunt gebruik maken van het hele pakket of meedoen aan onderdelen ervan. Wat zijn die delen? Er zijn webinars waarin je kort informatie krijgt (en vragen kunt stellen) over relevante academische- en studievaardigheden. Er komen studeergroepen waarin je ervaringen kunt bespreken. In deze groepen is speciaal aandacht voor de overgang die je moet maken van HBO naar WO of van een academische bachelor naar een andere WO-master. Tot slot is het mogelijk om individuele coachingsgesprekken te hebben.

En het mooiste is: het is allemaal gratis.

Dit pakket, waarin je reflecteert op je studie-aanpak en je vaardigheden verbetert, maakt de overgang naar een (nieuwe) academische opleiding makkelijker.

  • Er zijn 6 verschillende webinars over de volgende vaardigheden: academisch lezen, effectief studeren, tentamens maken, onderzoek doen & schrijven, motivatie en samenwerken. Deze webinars zijn open voor alle studenten.
  • Je kunt je inschrijven voor een premaster studeergroep. Hierin kun je ervaringen die je hebt met je studie uitwisselen en tips delen met andere premasterstudenten. Een groep bestaat uit max. 8 studenten en wordt begeleid door een mentor (coach). De groep komt in principe 5 keer (1,5 uur) bij elkaar in een periode van max. 10 weken.
  • Ook kun je individuele coachingsgesprekken krijgen waarin je je studie-aanpak en ervaringen met een studentcoach bespreekt.

De premaster kick-start zal starten in periode 1 (september 2020) en doorgaan in periode 2 (tot eind november 2020).  
De webinars starten in de week van 14 september en vinden plaats via Microsoft Teams. De groepsbijeenkomsten vinden (vooralsnog) plaats via Microsoft Teams. In de tweede helft van september zal de eerste bijeenkomst zijn. Vervolgens is er gemiddeld 1x per twee weken een groepsbijeenkomst. De laatste bijeenkomst zal eind november plaatsvinden. De individuele gesprekken kan je plannen wanneer het jou uitkomt. 

Kosten en inschrijving 

Deelname is gratis.
Aanvullende informatie over de inschrijving vind je op deze webpagina vanaf 31 augustus 2020
 

Contact

De premaster kick-start wordt verzorgd door:

  • medewerkers en studeercoaches van het Skills Lab
  • docenten van Onderwijsadvies & Training

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.
Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
Per e-mail: skillslab@uu.nl