Groep studenten in UB

Ben je net begonnen aan een premaster-opleiding en heb je hiervoor een HBO-opleiding of een academische bachelor afgerond? Dan kun je misschien wel een steuntje in de rug gebruiken.

Als premasterstudent moet je misschien (even) wennen aan de andere manier van denken, onderzoeken en schrijven bij je nieuwe studie. Wil je een goede start maken, neem dan deel aan onze speciale premasterstudeergroep. In deze groep kun je studie-ervaringen delen met anderen en leer je hoe je zelfstudietaken op een goede manier aanpakt zodat de overgang soepel zal verlopen.

 

Premasterstudenten van alle masteropleidingen kunnen deelnemen. Studenten die eerder een HBO-opleiding hebben gevolgd, zijn zich er misschien al van bewust dat een academische opleiding een andere studiehouding en nieuwe vaardigheden vraagt. Maar ook voor studenten die een academische bachelor hebben en nu de switch maken naar een andere discipline, kan het nuttig zijn hun studiehouding nog eens onder de loep te nemen. 

In de eerste onderwijsperiode zul je met een kleine groep studenten onder begeleiding van een studeercoach een aantal keer bij elkaar komen. In deze bijeenkomsten is speciaal aandacht voor wat de overgang van HBO naar WO of van een academische bachelor naar een andere WO-master voor jou betekent. Je zult ervaringen delen en van elkaar leren over academisch onderwijs en goede studie-aanpakken. Een studeercoach begeleidt de bijeenkomsten en helpt je bij het reflecteren op je aanpak en het verbeteren van je vaardigheden.

Het is ook mogelijk om in deze periode (of later) individuele coachingsgesprekken te hebben (zie programma).

En het mooiste is: het is allemaal gratis.

De premaster kick-start begint in week 3 van de eerste periode. De bijeenkomsten zullen vooralsnog op locatie plaatsvinden.

De studeergroep

Deze studeergroep is speciaal opgezet voor premasterstudenten. De groep bestaat uit maximaal 8 studenten (van verschillende pre-masteropleidingen) en wordt begeleid door een mentor (studeercoach). Je komt in principe 5 keer (1,5 uur) bij elkaar in een periode van maximaal 10 weken. In de groep kun je ervaringen die je hebt met je studie uitwisselen en tips over je studie-aanpak bespreken. 

We besteden vooral aandacht aan de transitie: hoe maak je een zo soepel mogelijke overgang naar de universiteit? Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a.: volgen van academische onderwijs, planning en time management, studeerstrategieën, onderzoek doen en wetenschappelijk schrijven. Als groep bepaal je uiteindelijk zelf wat het precieze programma zal zijn.

Individuele coaching

Alle UU studenten kunnen bij het Skills Lab een afspraak maken voor gratis studeer- of schrijfcoaching, dus ongeacht of je deelneemt aan de studeergroep! Je kunt in zo'n gesprek jouw eigen studie-aanpak en ervaring bespreken met een studentcoach.

Je kunt direct online een afspraak maken (zie hieronder), maar als je je opgeeft voor een premasterstudeergroep kun je ook een afspraak maken met de studeercoach die jouw groep begeleidt, dat raden we je sterk aan. Je kunt dan na de eerste startbijeenkomst samen een afspraak plannen wanneer het jou uitkomt. 

Kosten en inschrijving 

Deelname is gratis. De inschrijving voor de premasterstudeergroepen is nog niet open, maar je kan wel je e-mail achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Dan sturen we je een mailtje nét voordat de inschrijving open gaat. 

 

Contact

De premaster kick-start wordt verzorgd door:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.
Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
Per e-mail: skillslab@uu.nl