Studying summer outside

Mis je de steun van medestudenten of de sociale controle in de UB? In deze tijd kan het lastiger zijn om met je scriptie aan de slag te gaan. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht en het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. 
Dus kan je wel wat extra structuur in je dag gebruiken en wil je graag samen met andere studenten aan je scriptie werken? Geef je dan op een voor een digitale zomerscriptiegroep.

De digitale zomerscriptiegroepen zijn bedoeld voor alle studenten (ongeacht opleiding of studiefase) die in de zomer doorschrijven aan hun scriptie en graag wat regelmatiger contact hebben met andere studenten. Dat kan om verschillende redenen zijn: bijvoorbeeld omdat je beter wilt leren plannen, geconcentreerder en gemotiveerder wilt werken, of omdat het schrijven van je scriptie niet zo wil vlotten.

Je wordt ingedeeld met ongeveer 5 tot 10 andere studenten die dezelfde behoeften hebben en hun deadline ook rond dezelfde tijd hebben. 

  • De groepsbijeenkomsten vinden plaats via Teams.
  • Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de andere studenten in jouw groep en de begeleidende studentcoach beter kennen en maken jullie afspraken over de momenten waarop jullie bijeenkomen.
  • Tijdens de overige bijeenkomsten vertel je de andere studenten over hoe het gegaan is, wat je nieuwe plannen zijn en wissel je ervaringen en tips uit..
  • Ook kunnen jullie je samen, met hulp van de coach, in specifieke schrijfstrategieën en andere studietechnieken verdiepen.

Het werkt verhelderend en motiverend om op deze manier met anderen over je schrijfproces te praten. Via de scriptiegroep kan je bovendien altijd terugvallen op studenten die net als jij in de zomer aan hun scriptie werken. Als je dat wilt, kun je ook een 1-op-1-gesprek met de coach voeren.

 

De precieze invulling van jullie programma bepaal je, aan het einde van de eerste bijeenkomst, samen met de studentcoach en de rest van de groep. Jullie bepalen bijvoorbeeld hoe vaak en wanneer de groep bijeenkomt en – wanneer daar behoefte aan is – op welke onderwerpen er in de weken daarna wordt gefocust. In overleg met de groep kan de begeleidende coach bijvoorbeeld meer vertellen over onderwerpen als het maken van een goede planning, de structuur van je scriptie verbeteren of een academische schrijfstijl.

Wanneer je daar behoefte aan hebt, kan je ook buiten de vaste bijeenkomsten om in contact blijven met elkaar. Bijvoorbeeld in jullie gezamenlijke Whatsappgroep of wanneer je als buddy aan een andere student wordt gekoppeld en in duo’s verder werkt. Dat is handig wanneer je het motiverend vindt om (bijvoorbeeld via videochat) met een ander samen te schrijven.

De groepsbijeenkomsten vinden plaats via Teams. In de zomer organiseert het Skills Lab doorlopend scriptiegroepen. Het varieert hoe vaak de groepen bijeenkomen en de groepen worden ook ingedeeld aan de hand van ieders behoeften wat dat betreft. Houd er in ieder geval rekening mee dat je gedurende (bijna) de hele zomer minstens twee keer per week bijeenkomt.

Wanneer je je aanmeldt krijg je bericht zodra jouw groep compleet is en van start gaat. 

Kosten en inschrijving

Deelname is gratis. Je kan je inschrijven voor de zomerscriptiegroep 'Twee keer per week'. Dat wil zeggen dat de groep minimaal twee keer per week samen komt. Één keer voor een lange meeting, waar ook een studentcoach van het Skills Lab bij zal zijn en één keer voor een korte meeting (om te kijken en te delen of je nog op schema zit). 

De groepen vallen of staan met de inzet van alle deelnemers, dus zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk aanwezig kan en wil zijn bij de bijeenkomsten. Om de groepen zo goed mogelijk in te delen naar de behoeften en wensen van de deelnemers, vragen wij je om het inschrijfformulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

De inschrijving voor de wachtlijst is open. Schrijf je hieronder in: zodra er een begeleider is en er genoeg studenten staan ingeschreven, start er weer een nieuwe groep. 

Contact

De digitale zomerscriptiegroepen worden verzorgd door:

  • medewerkers en schrijf- en studeercoaches van het Skills Lab

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.
Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
Per e-mail: skillslab@uu.nl