Het kan zijn dat je het schrijven van je scriptie een uitdaging vindt, veel studenten vinden dat. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht en het kan moeilijk zijn om aan de slag te gaan en gemotiveerd te blijven. Juist nu je in je eentje - in een waarschijnlijk niet optimale omgeving - werkt, heb je misschien nog meer behoefte aan wat ondersteuning en gezamenlijkheid. Daarom biedt het Skills Lab extra schrijfweken aan. Digitaal natuurlijk.

Wil je graag een week lang (vijf dagen) samen met andere studenten aan je scriptie werken? Kan je wel wat extra structuur in je dag gebruiken? Ben je geïnteresseerd in tips, coaching en korte bijeenkomsten die je helpen om beter, sneller en geconcentreerder aan je scriptie te werken? Schrijf je dan nu in voor één van onze Digitale Doorschrijfweken!

Studenten die aan hun scriptie werken en (juist nu) op zoek zijn naar structuur, sociale contacten en begeleiding, bijvoorbeeld omdat ze het werken in de UB missen. Deze week biedt ook concrete adviezen en strategieën om je scriptie te verbeteren. Het maakt niet uit of je net bent begonnen met je Bachelor- of Masterscriptie, of dat je al een tijdje bezig bent. Studenten van iedere opleiding kunnen deelnemen.

Je werkt een volledige werkweek aan je scriptie (iedere dag van 9:00 tot 17:00 uur) in een groep van ongeveer 8 studenten, die onder begeleiding staat van schrijf- en studeercoaches van het Skills Lab. Zo kun je een goed werkritme creëren en vooruitgang maken met je scriptie. Je ervaart steun van de andere studenten die net als jij in deze tijd hun scriptie schrijven en kunt groepsbijeenkomsten volgen waarmee je zelfstandig je scriptie kunt verbeteren.
Als er voldoende belangstelling is, kunnen er workshops of korte sessies worden georganiseerd, bijvoorbeeld over:

 • Het maken en verbeteren van je planning
 • Omgaan met je scriptiebegeleider
 • De structuur van je scriptie verbeteren
 • Effectieve alinea’s schrijven
 • Relevante literatuur vinden en kritisch analyseren
 • Een academische schrijfstijl

Gedurende de week word je begeleid en ondersteund door de schrijfcoaches van het Skills Lab. Zij zorgen voor een prettige sfeer binnen de groep en nemen regelmatig contact met je op om te vragen hoe het gaat. Je kan bij hen terecht voor het verbeteren van je onderzoeksopzet, de structuur van je tekst, je schrijfplanning, en iedere andere scriptie-gerelateerde vraag.

Voorafgaand aan de week heb je een kennismakingsgesprekje met een van de schrijfcoaches.

Je begint iedere dag om 9:00 uur met een gezamenlijke dagstart. Op maandag vervolgt iedereen met een korte workshop over het maken van een goede planning; vanuit je scriptie naar een week-, naar een dagplanning.
Na de lunchpauze is er vaak een werkbijeenkomst of een korte workshop waar je aan mee kunt doen en iedere dag sluiten we  gezamenlijk af in Teams. Je bespreekt hoe het schrijven die dag is gegaan, wat je hebt geleerd en wat je plannen voor de volgende dag zijn.
Tussen deze groepsactiviteiten door werk je zelfstandig aan je scriptie. Er is daarbij volop gelegenheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen met je medestudenten en in de ochtend ook met een van de schrijfcoaches. In de groeps-chat kan je altijd vragen stellen.

Voorlopig dagprogramma:

 • 09:00 – 09:30  Gezamenlijke dagstart in Teams (verplicht)
 • 09:30 – 12:30  Zelfstandig werken
 • 11:00 – 12:00  Coachingsuurtje; schrijfcoach beschikbaar
 • 12:30 – 13:15  Lunchpauze
 • 13:15 – 14:15  Gezamenlijk verdiepings/werkuurtje of workshop (optioneel)
 • 14:15 – 16:45  Zelfstandig werken
 • 16:45: Gezamenlijke dagafsluiting in Teams (verplicht)

In blok 4 organiseert het Skills Lab drie keer een doorschrijfweek. Deze weken duren vijf dagen, van maandag tot en met vrijdag. Ze worden digitaal aangeboden op:  

 • Maandag 20 april t/m vrijdag 25 april via Microsoft Teams - de inschrijving is gesloten
 • Maandag 11 mei t/m vrijdag 15 mei via Microsoft Teams - de inschrijving is gesloten, want de groepen zitten vol
 • EXTRA WEEK: Maandag 25 mei t/m vrijdag 29 mei via Microsoft Teams (ENGELS)  - de inschrijving is gesloten, want de groepen zitten vol (de wachtlijst ook)
 • Maandag 8 juni t/m vrijdag 12 juni via Microsoft Teams - inschrijven kan vanaf 25 mei (let op: dit is een wijziging)

De doorschrijfweek wordt zowel in het Nederlands als het Engels gegeven. Je kan in het formulier aangeven welke taal je voorkeur heeft. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeur, maar dat kunnen we niet garanderen, omdat we ook internationale studenten de kans willen geven om met een groep te starten. 

Kosten en inschrijving

Deelname is gratis.
Je schrijft je om de hele week (van maandag tot en met vrijdag) van 9 tot 17 uur aan je scriptie te werken, dus zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk iedere dag kan deelnemen. 

Om de week zo goed mogelijk aan te passen aan behoeften en wensen van de deelnemers, vragen wij je om het inschrijfformulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

 

Je kunt je hieronder inschrijven voor de vierde digitale doorschrijfweek (8 juni-12 juni). 

Contact

De Digitale Doorschrijfweken zijn een samenwerking van:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.