Studeren in de UB USP

Mis jij het ook zo? Met elkaar in de UB studeren, samen koffiedrinken en je tegelijkertijd concentreren op je studie, scriptie of onderzoek?
Sluit je dan aan bij de nieuwe digitale studieplek.

Het is natuurlijk moeilijk om de ‘real deal’ van studeren in de UB te evenaren, maar de Universiteitsbibliotheek en Skills Lab bundelen de krachten en helpen jou ook nú met studeren.

Voor jou! Voor alle UU-studenten die in deze periode wel wat structuur en sociale controle kunnen gebruiken.

Vanaf donderdag 28 mei t/m 3 juli 2020, dagelijks van 9.00 – 17.00 uur.

De digitale studieplek in Teams zorgt dat je meer structuur in je dag krijgt door de gezamenlijke opstart en afsluiting. We beginnen om 09.00u en sluiten de dag af om 17.00u. Ook stimuleren we je om pauzes te nemen, niet geheel onbelangrijk.
Door structuur en genoeg variatie te bieden, zorgen we er samen voor dat studeren óók in deze tijden lukt, waar je ook bent!

Wat kan je nog meer bij ons halen?

• Je kan samen studeren met andere studenten (met of zonder camera) = zorgt voor meer controle! Dat kan apart met je vriendengroep of je sluit je aan bij ons.
  • Je kan tips delen met andere studenten.
  • Je kan terecht bij de digitale UB balie: voor al je vragen over bijv. het uitlenen van boeken of de toegang tot digitale bronnen vanuit huis.
  • Heb je vragen over het vinden van wetenschappelijke literatuur of het verwerken daarvan? Kom dan naar het inloopspreekuur van de UB, ook te vinden in de online UB.
  • Bij het Skills Lab kanaal kan je iedere dag terecht voor praktische tips en handige websites. Ook wijzen we je op webinars die gegeven worden over bijvoorbeeld motivatie.

Hoe meld ik me aan?

Je kan via MS Teams lid worden van de UB online Studieplek.

1. Open MS Teams (of download het eerst)
  2. Ga naar het onderdeel Teams in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik rechts bovenin op: Lid worden of team maken.
  4. In het tweede blokje zie je staan: Lid worden van een team met een code.
    Vul daar deze code in: r4uf4d5
  5. Je krijgt dan van ons toegang tot de UB online studieplek.

Neem vervolgens dagelijks deel via MS Teams, zet je meldingen aan voor het team en de kanalen, start ’s ochtends op en laat je begeleiden op vaste momenten tijdens de rest van de dag.

Contact

De dagelijkse studieplek wordt online begeleid door mensen van de UB, die je ook bij specifieke UB-vraagstukken kunnen helpen​​​​​​.

Neem contact op met de UB:
Per e-mail: bibliotheek@uu.nl

Of neem contact op met het Skills Lab:
Telefonisch bereikbaar op: 030 253 6300
Per e-mail: skillslab@uu.nl