Onderzoek toont aan dat mobiel en actief blijven een positieve bijdrage levert aan vele aspecten van het leven, zoals concentratie, slaap, omgaan met druk, voeding en lichamelijke gezondheid - een gezond lichaam betekent een gezonde geest! Voor een gezonde balans tussen werk en privé kun je kiezen uit een breed scala aan sportieve-, vrijetijds- en buitenschoolse mogelijkheden.

sports

Studentensport: Meer dan dertig studentensportverenigingen zijn verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Sportcentrum Olympos: Sportcentrum Olympos (De Uithof) biedt meer dan zestig verschillende sporten aan en heeft onder meer fitnessfaciliteiten, tennisbanen, squashbanen en andere voorzieningen.

De natuurlijke en bebouwde omgeving

Utrecht en haar omgeving bieden fantastische mogelijkheden om te ontspannen of nieuwe energie op te doen. Verken de omringende natuur van de Uithof in de botanische tuinen, Rijnauwen en Amelisweerd. Huur een kano, kajak of boot en verken de kanalen, rivieren en waterwegen van de stad en de landelijke buitenwijken, of neem de trein en sta binnen een uur aan de kust voor strandsporten zoals surfen, kite-surfen, zwemmen en fietsen door de duinen. Dit alles om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, alleen of met vrienden. In de buurt zijn een aantal nationale parken die een blik werpen op de rijke natuurlijke en culturele diversiteit van het land, waaronder bossen, duinen, rivieren, meren en historische monumenten. Wees avontuurlijk en verken de natuur in de buitenlucht!

Studentenverenigingen

Er zijn meer dan 150 studentenorganisaties in Utrecht, waaronder organisaties voor hobby's en interesses, sociale verenigingen, sportverenigingen en orkesten.

Parnassos Cultural Centre

Parnassos is het Culturele Centrum van de Universiteit Utrecht. Parnassos biedt studenten een groot aantal creatieve, informatieve en vaardigheidsverhogende cursussen in muziek, theater, fotografie en dans, tegen zeer redelijke prijzen en met seizoensgebonden acties.

Green Office

Green Office Utrecht (GOU) is hét duurzame platform voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht waar ideeën worden vormgegeven, plannen worden opgesteld en projecten worden opgestart, met als doel de universiteit duurzamer te maken. Ook het verhogen van het bewustzijn onder studenten en medewerkers over de duurzame prestaties en ambities van de UU is een groot agendapunt. Word lid van de GOU-community en bekijk hier hun website!

Studium Generale

Ben je dol op nieuwe dingen leren kennen, verschillende perspectieven kennen en interessante mensen ontmoeten? Studium Generale, het publieke platform voor kennis en reflectie van de Universiteit Utrecht, nodigt je uit om naar onze gratis lezingen en evenementen te komen. We organiseren openbare evenementen met wetenschappers en denkers op het snijvlak van wetenschap en samenleving, waaronder lezingen, talkshows en filmvertoningen. Ook stellen we vragen die je aan het denken zetten, vaak buiten de grenzen van slechts enkele disciplines. Je hebt geen registratie nodig, iedereen is welkom en toegang is gratis!