Wellbeing Week: Lezingen/Voorstellingen

Om je kennis over welzijn bij te spijkeren, worden er tijdens de wellbeing week ook verschillende lezingen gegeven. Doel is het delen van de kennis die we hierover in huis hebben waardoor jij meer inzicht hebt in de mechanismen achter je welzijn. Natuurlijk worden er ook veel tips gegeven over hoe je je beter kan voelen, en wat daarvoor kunt doen.

Houd deze pagina in de gaten voor de volgende Wellbeing Week in November

Vind hier het programma voor een impressie van de vorige Wellbeing Week

Hoe kunnen tips uit de positieve psychologie en uit de levenskunst (filosofie/spiritualiteit) meer ruimte scheppen in je hoofd en (dus) in je leven? Deze vraag, en vele meer, zullen in deze interactieve bijeenkomst worden beantwoord. Welkom!

Tijd: 16.00 - 17.00 
Locatie: Bestuursgebouw, zaal 0.33F (de Uithof)
Taal: Nederlaands
 

 

Klopt het dat studenten geen alcoholist kunnen zijn? Slaap je beter na een nachtje doorzakken? Waarom lijken studenten vaker te experimenteren met middelen dan hun niet studerende leeftijdsgenoten? En wat zijn de effecten hiervan op de lichamelijke en mentale gezondheid? Je leert het tijdens dit college.

Tijd: 14.00 - 15.00 
Locatie: Marinus Ruppert building, room 0.33
Taal: Nederlands
 

 

Wat de hersenen ons leren over studeren. Lessen uit de neurowetenschap.
Beeldvormende technieken hebben geleid tot nieuwe inzichten in het functioneren van het menselijk brein. Kunnen deze inzichten ons helpen onze hersenen efficiënter te gebruiken als we studeren? Deze lezing geeft wat achtergrondinformatie en een praktisch studieadvies dat is gebaseerd op kennis uit de neurowetenschappen.

Tijd: 14.00 - 14.45
Locatie: Victor J. Koningsbergersgebouw, Atlaszaal
Taal: ENGELS

 

Van een loopbaan bij Rijkswaterstaat tot natuurcoach - Hoe het anders kan lopen
 
Je kent het vast wel, je hebt een mooi loopbaanpad uitgestippeld.
Je gaat aan het werk, hebt een goede baan. Maar wat als die niet meer past?… 

Van een loopbaan bij Rijkswaterstaat waar ik begon, werk ik nu als natuur- en wandelcoach. Op een gegeven moment merkte ik dat het werk wat ik deed niet meer bij me paste. Ik stopte. Een spannende en onzekere periode. Onrustig ook, welke kant gaat het op? Op een gegeven moment merkte ik, als je een deur sluit gaat er een andere open. Er kwamen dingen op m'n pad. Ik ging weer meer  wandelen. De natuur bracht mij op nieuwe ideeën die veel beter bij me blijken te passen en waar ik blij van word. Nu werk ik als natuur- en wandelcoach.

Graag vertel ik je mijn verhaal en deel ik mijn inzichten met je. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Oud-studente Sociale Geografie en Planologie
Daniëlle Langendijk

Tijd: 15.30 - 16.30 
Locatie: David de Wiedgebouw, Zaal M 2.01
Taal: Nederlands

 

Stichting Time Out, een stichting voor en door jongeren, spoort studenten  en jonge professionals actief aan burn-out en prestatiedruk bespreekbaar te maken door zelf de regie te nemen met 20 Time Out Tournee live events op locatie door Nederland.

Jongeren organiseren zelf een Time Out event samen met de Stichting. Een Time Out event is interactief theater, muziek, een live en online onderzoek en aansluitend een pause2play in het Time Out Café. Een positief en laagdrempelig event waar je jezelf en je omgeving kritisch onder de loep neemt. 

Wat vind jij? Wat kan er anders of beter? Praat en denk mee in het Time Out Café! Het is tijd voor een positieve verandering.

Voor alles wat je wilt weten over het Time Out Tournee, de Stichting of over hoe een Time out event te organiseren, mail naar: info@timeoutlab.nu of bezoek de website.

 

Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Universiteit Utrecht, Educatorium zaal Megaron (Leuvenlaan 19)
​Taal: Nederlands