De Corona-uitbraak heeft een grote impact op het studentenleven. Waar je eerder misschien onrust ervaarde door een volle agenda en prestatiedruk, zorgt deze vreemde situatie ineens voor veel nieuwe onzekerheden en uitdagingen. In die volle agenda streep je geplande evenementen weg en je stage, coschap of exchange kan plots niet doorgaan. Ondertussen moet je veel vragen voor jezelf beantwoorden. Hoe zorg ik ervoor dat ik effectief thuis kan studeren? Hoe zorg ik voor mijn mentale gezondheid als ik mijn vrienden en familie niet zie? Hoe creëer ik een passend dagritme? 

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat studenten een goede balans vinden tussen studie en ontspanning. Hierin wil de UU jou zo goed mogelijk steunen, ook en misschien wel júist nu. Om deze reden hebben we, na het grote succes van de derde en online editie van de Wellbeing Week, verschillende activiteiten gedurende juni nogmaals ingepland. The Wellbeing Week continues.

Muurschildering van Rob Heerdink in de Adelaarstraat
Muurschildering van Rob Heerdink in de Adelaarstraat

Hieronder vind je verschillende mogelijkheden voor het maken van een afspraak of het bijwonen van een workshop. Zowel in het Nederlands als het Engels.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar wellbeingweek@uu.nl

In een zinnig gesprek kun je jouw omgang met levenssituaties bespreken met een ervaren begeleider. We verkennen wat er in jou leeft en gaan op zoek naar wat in deze situatie voor jou heilzaam is. Soms is dat gewoon je zorgen bespreken met iemand die goed kan luisteren. Soms gaat het over betekenisgeving, de ervaringen een plek geven. Soms krijg je suggesties die kunnen helpen tegen piekeren. De universiteit vindt het juist nu belangrijk dat je gehoor vindt voor wat er in je leeft.

Los van de coronacrisis kun je het zinnig gesprek ook benutten om te onderzoeken wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven. Je kunt het grotere geheel verkennen en je keuzes daarop afstemmen.

Klik hier om jouw afspraak te plannen

Hoe blijf je ontspannen, bewust in het moment & in charge terwijl je voldoet aan de eisen van je studieomgeving? De cursus When the body comes to mind maakt gebruik van de onafscheidelijke verbinding tussen de geest en het lichaam om dat te doen! Je kunt beginnen wanneer je wilt, en de cursus in je eigen tempo doorlopen. 

Ons op ervaring gebaseerde programma biedt vaardigheden en hulpmiddelen die jou zullen helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren terwijl je met de eisen en druk omgaat van jouw dagelijkse studieomgeving.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Je kent het vast wel, je hebt een mooi loopbaan pad uitgestippeld. Je volgt een studie, gaat aan het werk, hebt een goede baan. Maar wat als die niet meer past?

Van een loopbaan bij Rijkswaterstaat waar ik begon, werk ik nu als natuur- en wandelcoach. Op een gegeven moment merkte ik dat het werk wat ik deed niet meer bij me paste. Ik stopte. Een spannende en onzekere periode. Onrustig ook, welke kant gaat het op?

Graag vertel ik je over wat er kan gebeuren als je stopt met je studie of werk. Wat gebeurt er als je “stil” staat. Wat kom je allemaal tegen? Van het “niet-weten”, onrust, angst tot nieuwe ontmoetingen in het park, een spirituele reis en ontspullen. In deze bijzondere tijd, zijn deze thema’s zo actueel, in onze samenleving én voor ons persoonlijk. Laat je inspireren tijdens deze workshop.

Leuk je binnenkort te ontmoeten.

Daniëlle Langendijk
Natuur- en wandelcoach
Oud-studente Sociale Geografie en Planologie
Meer over mij? www.daniellelangendijk.nl

Klik hier om je aan te melden voor 11 juni, 10:30 - 12:00

"I thought it was very interesting to look inside yourself outside. It calmed me down."

Terwijl alles lijkt stil te staan, kun je toch heel druk zijn in je hoofd en moeten er allerlei keuzes gemaakt worden. Heb je last van verveling? Structuur van je dag kwijt? Behoefte aan rust en ruimte? Voel je de druk om een corona-trui te breien of op z’n minst 1 andere taal te leren? Onze situatie is veranderd. In deze workshop gaan we naar buiten, we onderzoeken wat jou bezig houdt, de vragen die je hebt. Bijvoorbeeld: doe ik het goed nu? Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen? Wat maakt me blij? Buiten, in de natuur komen de antwoorden vaak vanzelf. We lopen apart & samen tegelijk: ieder in z’n eigen stukje natuur of in de stad. Hoe werkt dat? Dat laten we je van te voren weten. De wandeling is een combinatie van stilte en oefening voor meer inzicht. Samen naar buiten voor wat luchtigheid! Ga je mee?  

De wandeling wordt begeleid door een ervaren wandelcoach: Leonie Kroes, Daniëlle Langendijk of Angelique Weitmann

Aanmelden voor: