MYWORKPLACE

Op zoek naar gratis software voor je studie? Met MyWorkplace kun je altijd, overal en gratis bij die software. Gewoon vanaf je eigen laptop, mobiel of tablet, of een UU computer voor studenten. Het enige wat je nodig hebt is internet.

Stap 1

Installeer de gratis Citrix Workspace App (receiver) voor je device (niet nodig op UU-computers). Zonder de Workspace App werkt MyWorkplace niet goed. Je hoeft niet in de citrix app zelf in te loggen.

Stap 2

Windows: Log in met je UU e-mailadres en wachtwoord.

MacOS: Start de Citrix Workspace App en volg de verder stappen in de MyWorkplace MacOS handleiding.

Controleer

Indien je Windows gebruikt of Citrix reciever goed is geinstalleerd (groen) of niet (rood). Start een app naar keuze. Indien je HTML5 in de balk bovenaan ziet staan moet je de Citrix WOrkspace App opnieuw installeren.

Als student ben je overal en altijd online. Een flexibele mix van online en face to face leren past mooi in het verlengde van jouw levensstijl. Je eigen keuzes maken hoort daar ook bij. En dat gebeurt bij de UU. Dankzij MyWorkplace: de digitale werk- en studieruimte van de Universiteit Utrecht kan jij je studiesoftware voortaan heel flexibel gebruiken. En dat doe je waar, wanneer en waarmee je maar wilt.

  • Software zoals Matlab, SPSS, Stella, Nvivo en Stata en nog veel meer kun je via MyWorkplace overal gebruiken
  • Onafhankelijk van je besturingssysteem: Windows, Apple of Android
  • Maandelijks nieuwe software toegevoegd aan de lijst

Bekijk de complete lijst met software hier.

MyWorkplace werkt het meest optimaal op een computer of laptop. We adviseren een telefoon of tablet alleen te gebruiken om even snel iets te raadplegen.