Als student ben je overal en altijd online. Een flexibele mix van online en face to face leren past mooi in het verlengde van jouw levensstijl. Je eigen keuzes maken hoort daar ook bij. En dat gebeurt bij de UU. Dankzij MyWorkplace: de digitale werk- en studieruimte van de Universiteit Utrecht kan jij je studiesoftware voortaan heel flexibel gebruiken. En dat doe je waar, wanneer en waarmee je maar wilt.

Bekijk hieronder het filmpje!

 

Dit is MyWorkplace

Software die je nodig hebt voor jouw studie, zoals Matlab, SPSS, Stella of Stata kun je via MyWorkplace overal benaderen. Dit is onafhankelijk van het besturingssysteem van jouw apparaat: of dit nou Windows, Apple of Android is. Voortaan kun je met je eigen laptop overal studeren.

BESCHIKBARE SOFTWARE

Welke software via MyWorkplace beschikbaar is, kun je hier in deze softwarelijst (PDF) vinden.

Aan de slag & handleidingen

Het is mogelijk om MyWorkplace te gebruiken op verschillende apparaten. Zowel op computers van de Universiteit als op je eigen laptop, thuis-PC of tablet. Maar let op: MyWorkplace werkt het meest optimaal op een ‘desktop’ of ‘laptop’ computer. Gebruik tablets en smartphones daarom alleen om even snel iets te raadplegen.

Myworkplace op jouw eigen apparaat

De tool of App die je voor MyWorkplace nodig hebt, heet ´Citrix Receiver´ en is gratis te downloaden. Zorg ervoor dat je deze Citrix receiver geïnstalleerd hebt voordat je de eerste keer inlogt op MyWorkplace. Zonder het gebruik van de Citrix Receiver werk je namelijk in de ‘light-versie’ en mis je belangrijke functionaliteit bij het gebruik van MyWorkplace.

Om MyWorkplace te kunnen gebruiken meld je je daarna aan op myworkplace.uu.nl met je e-mailadres (initialen+achternaam@students.uu.nl) en je Solis-wachtwoord.

MyWorkplace op een UU computer

Op de (meeste) UU computers in de Computer Leerzalen (CLZ) en Studielandschappen is de Citrix Receiver al geïnstalleerd. Hier kun je gelijk inloggen op myworkplace.uu.nl met je e-mailadres (initialen+achternaam@students.uu.nl) en je Solis-wachtwoord.

Handleidingen

Zoek je de handleiding voor jouw laptop, tablet of telefoon? Bekijk hier alle handleidingen voor Myworkplace.

FAQ

De FAQ vind je op onze handleidingensite.

Meer weten?

Op zoek naar informatie? Ga naar alle IT-voorzieningen.
Hulp nodig met IT? Neem contact met ons op.