Met de dienst "Mobiel printen via e-mail" hoef je niet meer aan een werkplek verbonden te zijn om te kunnen printen. Het maakt niet uit welk device je gebruikt (tablet, laptop, smartphone), als je maar je persoonlijke UU-e-mailadres (voorletters.naam@students.uu.nl) als afzender gebruikt. 

Hoe werkt het?

  1. Mail je document in een bijlage naar print@uu.nl
  2. Wacht op de bevestigings-e-mail
  3. Meld je aan bij een willekeurige printer en print je document.

Let op: de mogelijkheden van "Mobiel Printen via e-mail" zijn beperkt. 

  • Geen keuze tussen kleur of zwart-wit. Het document wordt altijd zwart-wit geprint.
  • Geen nietjes mogelijk.
  • Alle documenten worden dubbelzijdig geprint op A3 of A4 formaat. (Wanneer je printopdracht afwijkt van het beschikbare papier in de printer, kun je dit op de printer tijdens het printen aanpassen (verkleinen/vergroten).
  • De printer toont standaard op het display zowel de e-mail zelf als de bijlage. Je kunt beide printen. Op de printer zelf kun je de e-mail zelf uitvinken, zodat deze niet geprint wordt. Zelfs als je een bijlage stuurt en de e-mail geen tekst of onderwerp bevat, wordt deze weergegeven.
  • Beperk zo veel mogelijk het aantal bijlages die je tegelijkertijd naar de printserver mailt. De maximale grootte van een e-mail plus bijlage is 20 MB.
  • Wanneer je een e-mail stuurt dat een in-line afbeelding bevat, splitsen Apple e-mail clients de e-mail structuur met als gevolg dat elke in-line afbeelding als een normale bijlage wordt gezien (dus: aparte printjobs).
  • Je kunt niet vanuit een functionele mailbox (NPM) een opdracht sturen (bijvoorbeeld: secretariaat-XYZ@uu.nl).

De volgende documenttypen kun je als bijlage sturen: *.doc, *.docm, *.docx, *.gif, *.jpe, *.jpeg, *.jpg, *.odf, *.odg, *.odp, *.ods, *.odt, *.pdf, *.png, *.ppt, *.pptm, *.pptx, *.rtf, *.tif, *.tiff, *.txt, *.xls, *.xlsm, *.xlsx, *.xdw.