De Vagant

Vanaf september 2022 komt er een nieuwe ruimte voor studenten voor het Koningsbergergebouw in het Utrecht Science Park. De Vagant, die een aantal jaar geleden op dezelfde locatie stond, maakt zijn retour. Het wordt een ruimte voor alle UU studenten, waarin plaats is voor spontane ontmoetingen én georganiseerde activiteiten.   

De nieuwe Vagant ziet er uit als een mix tussen een Noors huisje en een strandtent. Veel hout en een ontspannen sfeertje! Het wordt dé plek om samen te komen in het Utrecht Science Park.

Twee ruimtes

Het gebouw wordt 300 m2 groot en bestaat uit twee ruimtes. Eén ruimte wordt De Huiskamer, waar studenten overdag gezellig kunnen samenkomen. De andere ruimte wordt een activiteitenruimte. Daar kunnen door studenten georganiseerde activiteiten plaatsvinden, zoals workshops, borrels, filmavonden etc. Er kunnen maximaal 200 personen in het gebouw. De buitenruimte wordt ingericht zodat ook daar plek is voor ontspanning op zonnige dagen.

Opening en reserveren

De Vagant opent in de week van 5 september. Tijdens de zomer wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw en wordt De Vagant ingericht. Op dit moment kan de ruimte nog niet gereserveerd worden. Hierover volgt later meer informatie. Studentenorganisaties ontvangen hierover apart bericht. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Ontmoetingsplekken

We willen graag dat je je welkom voelt aan de universiteit. Sociale binding en ontmoeting zijn belangrijk. Daarom worden er drie extra locaties geopend om dit mogelijk te maken. Naast De Vagant zijn dat het Parnassos CultUUr Café en De Buitenhuiskamer in de Botanische Tuinen (tot 1 juli a.s.).

#backtobetter
Powered by NPO