Craving Science? Discover Conferences!

Mensen, die actief aan het luisteren zijn op een internationale conferentie

Ben je masterstudent aan de Universiteit Utrecht? Dan kun je een vergoeding aanvragen om deel te nemen aan een conferentie, congres, seminar of ander soort bijeenkomst binnen Europa. Tijdens een internationale bijeenkomst ervaar je verschillende visies op je vakgebied. Je leert over innovaties en legt contacten die waardevol kunnen zijn voor je carrière.

Er zijn vergoedingen beschikbaar voor 75 masterstudenten van de Universiteit Utrecht. De universiteit vergoedt maximaal 500 euro per persoon voor reis-, verblijf- en toegangskosten van een bijeenkomst in Europa tussen 1 oktober 2022 en 31 augustus 2023. Heb je interesse? Bekijk de voorwaarden.

Aantal beschikbare vergoedingen op dit moment: 75.

LET OP: AANMELDEN VIA OSIRIS ZAAK IS PAS VANAF 1 SEPTEMBER MOGELIJK.

Voorwaarden

  1. Je bent ingeschreven als student bij een masteropleiding van de Universiteit Utrecht in collegejaar 2022-2023.
  2. De gekozen Europese bijeenkomst vindt plaats tussen 1 oktober 2022 en 31 augustus 2023 buiten Nederland.
  3. De gekozen Europese bijeenkomst draagt bij aan de verbreding of verdieping van je academische vaardigheden, kennis of netwerk. Dit verwerk je in je motivatiebrief. 
  4. Je hebt een duidelijk vervoersplan en laat zien dat je duurzaam gaat reizen.
  5. Je dient vooraf een begroting in met de kosten voor reis, verblijf en toegang. Alle persoonlijke uitgaven, zoals maaltijden, excursies etc., betaal je zelf.
  6. Je hebt een doorlopende annuleringsverzekering of je sluit een annuleringsverzekering af voor de bijeenkomst voorafgaand aan de reis. In dit laatste geval kun je de kosten opnemen in je begroting, ze worden dan vergoed door de UU. Bekijk de disclaimer hieronder.
  7. Je deelt tijdens je reis dagelijks een post over je ervaringen in de LinkedIn-groep Craving Science? Discover Conferences! (100-200 woorden en een foto of filmpje).
  8. Na terugkomst dien je een specificatie in van de kosten die je gemaakt hebt, die onder de vergoeding vallen.

Uitbetaling vergoeding

Je ontvangt de vergoeding binnen twee weken nadat wij definitief akkoord hebben gegeven op je aanmelding. We willen je graag uitbetalen voordat je vertrekt. Dit kun je er zelf aan doen: 

  • Vraag de vergoeding op tijd aan (minimaal 1 maand voor de bijeenkomst, maar liefst veel eerder) en
  • Lever alle gevraagde onderdelen compleet aan

Disclaimer bij annulering van de bijeenkomst

De vergoeding wordt toegekend op basis van de door jou verstrekte informatie. Mocht een bijeenkomst door omstandigheden - bijvoorbeeld coronamaatregelen – niet doorgaan, dan komt de volledige vergoeding te vervallen. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is daarom verplicht. Het is niet toegestaan om bij annulering een voucher of ander alternatief te declareren. Let dus goed op de annuleringsvoorwaarden van de door jouw gekozen bijeenkomst.

Duurzaam reizen

We willen graag dat je op een duurzame manier naar je bestemming reist. Zo help je als student de ecologische voetafdruk van de UU te verkleinen en krijg je de kans om op een avontuurlijke manier aan je bezoek te beginnen. Kijk op www.greentickets.app om te zien wat de duurzaamste reismogelijkheid naar jouw bestemming is. Duurzaam reizen betekent niet altijd dat je met de trein of bus gaat. Lees ook: tips & tricks voor anders reizen van de Green Office.

Meld je aan

Voldoe je aan de voorwaarden? Vraag dan een vergoeding aan. Om je alvast op weg te helpen zijn er templates beschikbaar voor je motivatiebrief en begroting. Deze vul je in en upload je bij de aanvraag voor vergoeding.

Ik vraag een vergoeding aan

Ga naar Zaak. Daar vind je Craving Science? Discover Conferences!

Template motivatiebrief
Template begroting

Waarom vergoedt de Universiteit Utrecht dit nu?

Tijdens de twee coronajaren kon je niet naar het buitenland afreizen voor studie en academische verbreding. Tijdens je master heb je vaak niet de tijd of mogelijkheid om de buitenlandervaring alsnog in te halen. Met deze vergoeding geven we jou de kans om een kortdurende buitenlandervaring op te doen die wel binnen je master past en waar je waardevolle internationale contacten kunt opdoen.
De vergoedingen worden betaald vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar discoverconferences@uu.nl.

Veelgestelde vragen