Training Mindfulness

Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment, zonder oordeel. Het is een vaardigheid in aandacht en houding (open observatie) die te leren is met oefeningen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mindfulness samenhangt met persoonlijk welbevinden.

Meestal ben je met je aandacht niet aanwezig in het hier en nu en reageer je vanuit automatische patronen. Hoe vaak draai je niet op routine terwijl je gedachten bezig zijn met zaken uit verleden of toekomst? Vaker met je aandacht in het nu zijn geeft meer rust en een betere concentratie.

Tijdens deze training (ook wel ‘aandachtstraining’) leer je wat mindfulness is, maak je hiermee kennis aan de hand van verschillende oefeningen en leer je hoe je de mentale houding van mindfulness integreert in jouw dagelijkse leven. Het is daarom belangrijk dat deelnemers ook buiten de training dagelijks oefenen. Zo haal je het maximale effect uit de training.

Let op: dit is een kortdurende introducerende Mindfulnesstraining. Voor een officiële en volwaardige mindfulnesstraining (minimaal 8 weken) wordt geadviseerd buiten de UU te kijken, bijvoorbeeld bij het Centrum voor Mindfulness of de Mindfulnessfabriek.

Voor wie?

UU-studenten die veel piekeren, stress ervaren en/of zich moeilijk kunnen concentreren.

Duur

6 bijeenkomsten van 1,5 uur

Waar en wanneer

Locatie volgt. Meerdere keren per jaar (bij voldoende belangstelling).

Kosten

Eenmalig 25 euro voor het intake-gesprek.

Deelnemers

10

Aanmelden

Vooraf is het nodig om een oriënterend gesprek met een studentenpsycholoog te hebben. Maak een afspraak voor een intake. Hier zal worden besproken of de aandachttraining een passende stap voor je is.