Training Energie management

In hoeverre monitor jij je eigen energielevels gedurende de dag en plan je de daar je activiteiten op in? Een actieve of passieve pauze indien nodig? Of herken je de neiging om door te werken ten koste van fatsoenlijke pauzes? Een maaltijd overslaan en later een sterke behoefte hebben aan suiker? Feit is dat hoe harder we werken, hoe kleiner de kans is dat we in staat zijn om te observeren hoe we ons voelen. Of, nog belangrijker, wat we daadwerkelijk nodig hebben.

In deze workshop leer je meer over je persoonlijke energiemanagement. Wat is energie – op individueel niveau – en hoe organiseer je dat op een duurzame manier? Dit doen we door je fysieke, emotionele en mentale batterij in kaart te brengen. Je onderzoekt wat energie vraagt en waar je energie van krijgt en hoe je een betere balans kunt aanbrengen tussen verbruik en herstel. Je maakt kennis met actieve en passieve vormen van opladen die kunnen helpen om je uithoudingsvermogen, humeur of concentratievermogen te herstellen. Ook onderzoek je hoe verveling, overvraagd worden en het begrip flow met elkaar samenhangen. Door het concept van flow toe te passen op je eigen werkleven, kun je je taakbetrokkenheid en werkplezier vergroten.

Na deze workshop heb je beter inzicht in je eigen energiepatronen. Je bent beter in staat zijn om je fysieke, emotionele en mentale staat te observeren en hiernaar te handelen. Hierdoor ervaar je meer flow, minder energieverlies en een betere werk-rust balans.

Let op: als je specifiek op zoek bent naar begeleiding bij het omgaan met tijd en taken of bij omgaan met stress, raden we je aan om in plaats daarvan de workshop 'Bewust & effectief werken' of ‘Pak stress aan’ te volgen.