Training Own your life - Acceptance & Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy, of afgekort ACT, biedt een benadering om mentale veerkracht op te bouwen en je welzijn te verbeteren tijdens je studentenleven. Je kunt het zien als een vorm van yoga voor je brein: het helpt je om flexibeler om te gaan met uitdagingen, emotioneel meer in balans te komen en bewuste keuzes te maken die in lijn zijn met je waarden.

In deze training staat de volgende vraag centraal: “Hoe kan ik ondanks tegenslagen toch een waardevol leven leiden?”.

Je gaat ervaren hoe het is om pijnlijke emoties niet langer te zien als onwelkome verstoorders van jouw geluk, maar als waardevolle informatiebronnen (acceptance).

En door te verkennen wat jouw waarden zijn en hoe je deze in de dagelijkse praktijk kunt toepassen, werk je stap voor stap toe naar een leven dat past bij wie jij bent (commitment).

Voor wie?

Nederlandstalige studenten, die

1. zich belemmerd voelen door negatieve gedachten of gedragspatronen,
  2. die bereid zijn (of willen worden) om hier anders mee te leren omgaan
  3. en die zich meer willen richten op wat voor hen écht belangrijk en waardevol is.
Wat?

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten met 6-8 deelnemers en wordt begeleid door de studentenpsychologen van de UU. Het programma is als volgt:

1. Yoga voor je brein (Inleiding op ACT)
  2. Je emoties als bondgenoot (Acceptatie)
  3. Je bent niet je gedachten (Defusie)
  4. Het verhaal dat je jezelf vertelt (Zelf-als-context)
  5. Wat doet ertoe voor jou? (Waarden)
  6. De daad bij het woord voegen (Toegewijde actie)
  7. Terugkombijeenkomst: Hoe is het gegaan?
Waar en wanneer

De training vindt plaats op het Science Park; de precieze locatie wordt bekend wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Geplande startdatum is 15 november (en alle trainingsdata: 15, 22 en 29 november; 6, 13 en 20 december en 17 januari)

Eenmalig 25 euro voor het intake-gesprek.

Deelnemers

Aanmelden

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen, maak dan een afspraak voor een intake bij de studentenpsychologen. Tijdens dit gesprek verkennen we samen met jou of de ACT groep is wat jij zoekt, of dat een ander aanbod misschien beter past.