Training Mindfulness

Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment, zonder oordeel. Het is een vaardigheid in aandacht en houding (open observatie) die te leren is met oefeningen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mindfulness samenhangt met persoonlijk welbevinden.

Meestal ben je met je aandacht niet aanwezig in het hier en nu en reageer je vanuit automatische patronen. Hoe vaak draai je niet op routine terwijl je gedachten bezig zijn met zaken uit verleden of toekomst? Vaker met je aandacht in het nu zijn geeft meer rust en een betere concentratie.

De aandachttraining is een praktische training die vijf weken duurt, met wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Er wordt gewerkt met aandachtsoefeningen. Het is belangrijk om dagelijks thuis te oefenen en ook na afloop van de training hiermee door te gaan. Alleen dan haal je het maximale effect uit de training.

Voor wie?

UU-studenten die veel piekeren, stress ervaren en/of zich moeilijk kunnen concentreren.

Duur

5 bijeenkomsten op 5 vrijdagen achter elkaar van 9.30 – 11.00 uur.

Waar en wanneer

Locatie volgt. Meerdere keren per jaar (bij voldoende belangstelling).

Kosten

Eenmalig 25 euro voor het intake-gesprek.

Deelnemers

10

Aanmelden

Vooraf is het nodig om een oriënterend gesprek met een studentenpsycholoog te hebben. Maak een afspraak voor een intake. Hier zal worden besproken of de aandachttraining een passende stap voor je is.