Training Bewust & effectief werken

Glipt de tijd je door de vingers? Loop je weer eens achter op schema? Of heb je moeite met het schakelen tussen al je interesses en verantwoordelijkheden? Of vind je het juist lastig om tijdig nee te zeggen of om hulp te vragen? Als sommige van deze kwesties je bekend voorkomen, is de kans groot dat de tijd jou beheert in plaats van andersom. Dit kan leiden tot een ineffectieve manier van werken waardoor je in een onproductieve spiraal beland die zichzelf voedt.

In deze workshop maak je kennis met enkele klassieke timemanagementmodellen en -methoden. Deze helpen je bij het organiseren en prioriteren van je werk waardoor je makkelijker zaken gedaan krijgt. Zo maken we onderscheid tussen urgente en belangrijke taken en ook bespreken we de psychologie van onze eigen besluitvorming. Samen inventariseren we bewezen timemanagementprincipes waaruit jij de handvatten kunt kiezen die het meest bij jou passen. Ook vul je een korte zelfevaluatievragenlijst in om te onderzoeken welke werkstijl jou het meeste kenmerkt. Vervolgens leer je meer over de voordelen van een werkstijl en hoe je de valkuilen kunt herkennen en vermijden.

Na deze workshop heb je meer handvatten om je zelfmanagement te verbeteren en efficiënter, effectiever en bewuster te werken. Hierdoor verhoog je je productiviteit, verminder je stress en zul je meer balans ervaren.

Let op: Als je specifiek op zoek bent naar begeleiding bij het omgaan met stress of bij het aanbrengen van meer balans in je leven, dan raden we je aan om de workshop 'Pak stress aan’ of 'Energiemanagement' te volgen.