Meditation Lab

30 juni zal de laatste sessie plaatsvinden van 2021/2022. Na de zomer start het MeditationLab weer op 15 september. Eerder beginnen? Doe mee aan de Mindful Mornings van 5 t/m 9 september.

In de hectiek van alledag is het belangrijk en plezierig om bewust momenten van rust in te bouwen. Op die manier kunnen lichaam en geest herstellen van alle inspanningen. Meditatie is een van de manieren om dat te doen. Het is een bewuste training van de aandacht, waarvoor allerlei technieken bestaan.

In het Meditation Lab worden elke week laagdrempelige geleide meditaties aangeboden, geschikt voor beginners en gevorderden. Je bent welkom als je wilt leren mediteren en ook als je je meditatie- of mindfulnessoefening wilt onderhouden of verdiepen.

Studenten zeggen het stimulerend te vinden om met een groep samen te mediteren, ook als dat online is. Het bevordert de aandachtigheid en is een goede aanvulling op mediteren in je eentje en/of met een app. Tijdens elke sessie doen we een of twee meditaties en is er ruimte om vragen stellen en eventueel ervaringen uit te wisselen. De voertaal is Engels.

Ervaringen van studenten
Bestuursgebouw, zaal 0.33F of 0.33A

De begeleiding wordt verzorgd door studentenbegeleiders die ruime ervaring hebben met meditatie en/of mindfulness.

Wanneer: 
Elke donderdag van 17.15 -18.00 uur

Waar: 
14 april t/m 12 mei: 0.33F (Bestuursgebouw)
19 mei t/m 30 juni: 0.33A

OF online: via MS Teams

Aanmelden
Ga naar Microsoft Teams en kies in het linkermenu voor 'Teams'. Gebruik de zoekbalk rechtsbovenin om het team 'Online Meditation Lab UU' te vinden en stuur een verzoek om toegevoegd te worden! Lukt dit niet, dan kun je ook een mail sturen naar studentwellbeing@uu.nl om te laten weten dat je graag wilt worden toegevoegd. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer je wilt meedoen aan een meditatiesessie.

Heb je vragen? Mail naar studentwellbeing@uu.nl.